Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Blokken

   Welke katrol je nodig hebt, hangt onder andere af van de toepassing en de dikte van de lijnen. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste blokken voor je boot!... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   251 Producten

   Blokken

   Blokken voor je zeilboot nodig? Bij Boottotaal hebben we een ruime selectie blokken waaronder Lewmar en Harken blokken. De katrollen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten: van eenvoudige 1-schijfsblok tot 3-schijfsblok met hondsvot en klem. 

   Blokken kopen voor je boot: waar moet je op letten?

   Blokken ofwel katrollen worden gebruikt om de lijnen op een zeilboot te begeleiden en de weerstand te verminderen zodat je de zeilen makkelijker kunt trimmen. Er zijn veel verschillende soorten blokken, zoals: vioolblokken, eenschijfs-, tweeschijfs- en drieschrijfsblokken. Daarbij zijn de blokken in meerdere varianten verkrijgbaar:

   •  Katrol met klem of harpsluiting: sommige blokken hebben een klem of harpsluiting waarmee je de lijn vast kunt zetten. Zeker voor een grootschoot is een klem onmisbaar.

   •  Blok met hondsvot: met een hondsvot zet je het uiteinde van bijvoorbeeld de grootschoot vast. De toepassing van het blok, bepaalt of je een hondsvot nodig heeft.

   •  Dikte van de lijn: elk blok is in verschillende diameters verkrijgbaar. Welke maat je nodig heeft, hangt af van de dikte van de lijn die je gebruikt. Bij elk product staat een tabel waarin je kunt aflezen welke maat je nodig heeft.

   Vioolblokken bestaan uit een grote en een kleine schijf die boven elkaar zijn geplaatst. Met deze blokken kunt je snel en zonder al te veel weerstand je zeilen trimmen, ook wanneer de werkbelasting hoog is. Vioolblokken kunnen als grootschoot blokken worden gebruikt, net als onze twee- en drieschijfsblokken met klem en hondsvot.

   Blokken voor de watersport

   Bij Boottotaal vind je alles voor je zeilboot. Van wantspanners en windmeters tot lieren en blokken. Onze Lewmar en Harken blokken zijn zeer betrouwbaar en duurzaam in gebruik zodat je er lange tijd plezier van heeft. Heeft je nog