Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag te vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Blokken

  Welke katrol u nodig heeft, hangt onder andere af van de toepassing en de dikte van de lijnen. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste blokken voor uw boot... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  101 Producten
  57mm ESP blok
  91,-
  16mm blok Flip-Flop
  50,25

  Blokken

  Blokken voor uw zeilboot nodig? Bij Boottotaal hebben we een ruime selectie blokken waaronder Lewmar en Harken blokken. De katrollen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten: van eenvoudige 1-schijfsblok tot 3-schijfsblok met hondsvot en klem. 

  Blokken kopen voor uw boot: waar moet u op letten?

  Blokken ofwel katrollen worden gebruikt om de lijnen op een zeilboot te begeleiden en de weerstand te verminderen zodat u de zeilen makkelijker kunt trimmen. Er zijn veel verschillende soorten blokken, zoals: vioolblokken, eenschijfs-, tweeschijfs- en drieschrijfsblokken. Daarbij zijn de blokken in meerdere varianten verkrijgbaar:

  •  Katrol met klem of harpsluiting: sommige blokken hebben een klem of harpsluiting waarmee u de lijn vast kunt zetten. Zeker voor een grootschoot is een klem onmisbaar.

  •  Blok met hondsvot: met een hondsvot zet u het uiteinde van bijvoorbeeld de grootschoot vast. De toepassing van het blok, bepaalt of u een hondsvot nodig heeft.

  •  Dikte van de lijn: elk blok is in verschillende diameters verkrijgbaar. Welke maat u nodig heeft, hangt af van de dikte van de lijn die u gebruikt. Bij elk product staat een tabel waarin u kunt aflezen welke maat u nodig heeft.

  Vioolblokken bestaan uit een grote en een kleine schijf die boven elkaar zijn geplaatst. Met deze blokken kunt u snel en zonder al te veel weerstand uw zeilen trimmen, ook wanneer de werkbelasting hoog is. Vioolblokken kunnen als grootschoot blokken worden gebruikt, net als onze twee- en drieschijfsblokken met klem en hondsvot.

  Blokken voor de watersport

  Bij Boottotaal vindt u alles voor uw zeilboot. Van wantspanners en windmeters tot lieren en blokken. Onze Lewmar en Harken blokken zijn zeer betrouwbaar en duurzaam in gebruik zodat u er lange tijd plezier van heeft. Heeft u nog

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »