Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Dieptemeters boot

   Op zoek naar een dieptemeter voor je boot? Dan ben je bij Boottotaal aan het goede adres. Bekijk het aanbod op deze pagina!... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   5 Producten
   Voordeel pakker
   Dieptemeter inclusief transducer

   Dieptemeter inclusief transducer

   Deze dieptemeter is de topper uit onze collectie. Een hele mooie dieptemeter voor een super scherpe prijs!

   Deliverytime

   159,99

     Dieptemeters boot

     Met een dieptemeter voorkom je dat je de bodem raakt. Op zee, maar ook in rivieren of ander water kan het zijn dat er ineens gesteente op de bodem ligt of een heuvel in het zand, wat voor het varen met je boot gevolgen kan hebben. Met een dieptemeter behoud je de onderkant van je boot en de schroef. Dat scheelt kosten en het vaart een stuk prettiger als er gewoon doorstroom is! Bij Boottotaal bieden we dieptemeters van Humminbird, Garmin en Nasa Marine, waaronder ook draadloze dieptemeters.


     Dieptemeter boot plaatsen

     Waarom een dieptemeter op je boot plaatsen? Een dieptemeter koopt je ter voorkoming van het vastlopen in zand en stenen in het water. Vaart je met je boot te dicht langs de oevers of is er een onverwacht obstakel op de bodem, dan kan de dieptemeter je waarschuwen. Het varen in zand of op gesteente doet de schroef van je boot niet ten goede. je voorkomt met een dieptemeter dus schade aan je bood en daarmee bespaart je uiteindelijk een hele hoop geld. Het helpt je ook zeker om veilig en zelfverzekerd te varen en watersport uit te oefenen. Dieptemeters zijn geschikt voor op zee en in ondiep water. Ideaal dus voor vissers, maar ook watersporters, recreanten en schippers.


     Welke dieptemeter boot kopen?

     Welke draadloze dieptemeter boot je zou moeten kopen is uiteraard geheel afhankelijk van wat je eist van het product. Wil je puur de diepte meten of wilt je meer gegevens kunnen zien? Wat ook meespeelt is op welk water je wilt varen en wat voor soort boot je heeft. Voor je bij ons een dieptemeter koopt, adviseren wij je eerst:

     • je budget vast te stellen;
     • te weten voor welke functie je de dieptemeter acht;
     • vast te stellen of je op zoet, zout of brak water vaart;
     • vast te stellen welke extra’s je op de dieptemeter zou willen terugzien.


     Een goede dieptemeter boot maakt ook goed inzichtelijk hoe de contouren en hardheid van de bodem is op de plekken waar je vaart. De temperatuur van het water en de diepte worden uiteraard ook gemeten. En geeft ook aan waar vissen zich bevinden. Een draadloze dieptemeter met sonar is in principe voldoende. Het apparaat stuurt een signaal via de transducer naar de bodem van het water, een bundel wordt vervolgens weerkaatst en weer opgevangen. Die bundel is in te stellen in verschillende frequenties. Hoe hoger de frequentie, hoe compacter de bundel en dus hoe preciezere informatie je krijgt.


     Dieptemeter in de boot monteren

     Mocht je nog vragen hebben over hoe je een diepte meter in je boot monteert lees dan gerust ons blog in het kenniscentrum. Hierin staat in 10 stappen uitgelegd hoe je dat doet. Een dieptemeter koop je niet zomaar en wij snappen dat de keuze van welke soort dieptemeter nog wel lastig kan zijn. Je mag altijd contact met ons opnemen via [email protected] of vraag specialistisch advies via 0418 - 51 40 18.