Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag te vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Bootmanstoel

  Een bootmansstoel gebruikt u alleen wanneer u in de haven ligt en dus niet tijdens het varen. Bij Boottotaal bieden we maststoelen van Allpa en Trem.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  3 Producten

  Bootmanstoel

  Een bootmansstoel wordt ook wel maststoel genoemd en wordt gebruikt om veilig en makkelijk in de mast te kunnen klimmen. Dit zou nodig kunnen zijn wanneer u iets moet repareren in de mast. 

  Bootmansstoel gebruiken

  Wanneer u het toplicht moet vervangen, een val moet repareren, het windvaantje moet plaatsen of een andere reparatie hoog in de mast moet uitvoeren, heeft u een bootmansstoel nodig. Dit is een stoel met bovenaan twee ogen waarmee u hem vast kunt maken aan een val. Door een tweede persoon aan het val te laten trekken, wordt u omhoog gehesen. Met uw voeten kunt u zichzelf afzetten zodat het omhoogtrekken minder zwaar wordt.

  Het voordeel van een bootmansstoel ten opzichte van een klimgordel is dat u relatief comfortabel zit. Zo kunt u in alle rust de reparatie uitvoeren. Wel biedt een bootmansstoel minder veiligheid dan een klimgordel, omdat u niet volledig vastzit. U kunt een bootmansstoel daarom niet gebruiken wanneer de boot aan het varen is, bij een klimgordel kan dat wel.

  Bootmansstoel kopen

  Een bootmansstoel of maststoel is vaak gemaakt van pvc en/of nylon. Aan de buitenkant zitten vakken waar u gereedschap in kunt steken, zo heeft u uw handen vrij om de reparatie uit te voeren. Maststoelen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De Trem bootmansstoel in onze watersport webshop is een simpele, sterke bootmansstoel met gordel die voorkomt dat u uit het stoeltje glijdt. Aan de zijkant zitten vakken voor uw gereedschap. De Comfort bootmansstoel van Allpa is een iets geavanceerdere uitvoering met ruime zakken aan de zijkant voor uw spullen. De hoge rugleuning en zijkanten zorgen voor extra ondersteuning en zitcomfort. Ook deze maststoel heeft uiteraard een gordel om veiligheid te garanderen.

  Heeft u nog vragen over de bootmansstoelen bij Boottotaal? Neem gerust contact met ons op.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »