Become a dealer?

Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Drukvat en hydrofoor

   Heeft u een kraan aan boord van uw zeilboot, sloep of motorboot? Of misschien zelfs wel meerdere kranen en/of een douche? Dan kan het installeren van een drukvat of hydrofoor een uitkomst zijn.... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   15 Producten
   Druktank rood 8 ltr

   Deliverytime

   113,68

     Drukvat en hydrofoor

     Heeft u een kraan aan boord van uw zeilboot, sloep of motorboot? Of misschien zelfs wel meerdere kranen en/of een douche? Dan kan het installeren van een drukvat of hydrofoor een uitkomst zijn. In dit artikel leest u wat hiervan de voordelen zijn. Bij Boottotaal vindt u drukvaten van Jabsco en Ancor.


     Voordelen drukvat en hydrofoor

     Aan boord is het prettig om een drinkwatersysteem te hebben zodat u kunt afwassen, douchen, handen wassen, koken en de wc kunt doorspoelen. Voor het oppompen van het water uit de watertank aan boord heeft u een waterpomp nodig. Deze pomp slaat elke keer aan wanneer u de kraan openzet. Dit zorgt voor een trilling en zoem die storend kunnen zijn. Om dit te voorkomen kunt u een drukvat of hydrofoorpomp installeren op uw boot. Zo’n waterdruksysteem op de boot zorgt ervoor dat de leidingen constant onder druk staan. Dit heeft een aantal voordelen:

     • Geen herrie: doordat de waterpomp niet elke keer aanslaat wanneer u de kraan openzet, heeft u geen last van het gezoem dat hierdoor wordt veroorzaakt.
     • Energiezuiniger: de waterpomp hoeft minder hard te werken waardoor u energie bespaart én uw waterpomp slijt minder snel.
     • Constante waterstraal: het water staat onder een constante druk waardoor u geen last heeft van een pruttelende kraan en een minimale waterstraal.
     • Meerdere tappunten: zeker wanneer u meerdere tappunten aan boord heeft, is een drukvat of hydrofoor onmisbaar. Hoe meer tappunten, hoe meer druk er verdeeld moet worden. Een drukvat voorkomt een lage waterdruk. U installeert een drukvat of hydrofoor tussen de waterpomp en de kraan. Let er wel op dat uw waterpomp geschikt moet zijn om gekoppeld te worden aan een drukvat.


     Jabsco drukvat

     Jabsco is expert op het gebied van watersystemen aan boord en levert naast waterpompen, ook vuilwaterpompen, waterfilters, bilgepompen en drukvaten. Het Jabsco drukvat is een bestseller in de watersportmarkt. Bij Boottotaal vindt u het Jabsco drukvat in drie varianten: 0,6, 1 en 8 liter. Het compacte vat kunt u zowel horizontaal als verticaal monteren. Heeft u nog vragen over een drukvat of hydrofoor? Neem gerust contact met ons op.