Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Gasdrukregelaars

   Ben je op zoek naar een gasdrukregelaar voor de boot? Bij Boottotaal hebben we (zeewaterbestendige) gasdrukregelaars van GOK en Talamex. Deze zijn veilig te gebruiken aan boord.... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   9 Producten

   Gasdrukregelaars

   Bent je op zoek naar een gasdrukregelaar voor de boot? Bij Boottotaal hebben we (zeewaterbestendige) gasdrukregelaars van GOK en Talamex. Deze zijn veilig te gebruiken aan boord. Ons assortiment bestaat uit 30 en 50 mbar gasdrukregelaars met en zonder manometer en/of afblaasventiel. De meeste drukregelaars zijn uit voorraad leverbaar waardoor je ze de volgende dag al in huis heeft.


   Waar moet je op letten bij het kopen van een gasdrukregelaar?

   Zoals de naam al verraadt, regelt een gasdrukregelaar de gasdruk. De gasdruk in een gasfles is veel hoger dan de druk die het apparaat nodig heeft. Met een drukregelaar wordt deze druk daarom gereduceerd en constant gehouden zodat je veilig gebruik kunt maken van bijvoorbeeld het kooktoestel. Een gasdrukregelaar is dus onmisbaar wanneer je gebruikmaakt van gas aan boord. Bij het kopen van een gasdrukregelaar in onze watersport webshop moet je op een aantal dingen letten:

   • 30 of 50 mbar: bij de specificaties van elk apparaat dat op gas werkt, staat aangegeven hoeveel millibar gas het apparaat nodig heeft. Dit is meestal 30 of 50 mbar. Het aantal mbar van de drukregelaar moet overeenkomen met dat van het apparaat.
   • Gasdrukregelaar met manometer: bij Boottotaal vindt je gasdrukregelaars met en zonder manometer. Met een manometer kunt je zien of je gasfles leeg aan het raken is en houdt je beter zicht op het veilig functioneren van je gasinstallatie. Een gasdrukregelaar met manometer is wel iets duurder dan zonder.
   • Gasdrukregelaar met afblaasventiel: wanneer je de gasfles in de kajuit gebruikt, raden we aan om een gasdrukregelaar met afblaasventiel te kiezen. Deze laat overtollig gas ontsnappen wanneer bijvoorbeeld de gasdrukregelaar niet goed functioneert. Je voorkomt dan dat er te veel gasdruk op het apparaat komt te staan.


   Gasdrukregelaar vervangen

   Gas aan boord brengt risico’s met zich mee. Het is daarom belangrijk om de gasinstallatie een keer per drie jaar te laten controleren door een keurmeester. Ook moet je eens in de zoveel tijd onderdelen vervangen. Zo moet een flexibele gasleiding elke drie jaar vervangen worden om lekkages en slijtage te voorkomen. Een gasdrukregelaar vervangen moet eens in de vijf à tien jaar (of eerder wanneer je gasdrukregelaar kapot blijkt te zijn).

   Naast gasdrukregelaars vindt je ook gasleidingen, gaskranen en gasalarmen bij Boottotaal. Heeft je nog vragen over de gasdrukregelaars? Neem gerust contact met ons op.