Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag te vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Zekering materiaal

  Bij Boottotaal vindt u een ruime collectie zekeringen en zekeringhouders van Talamex, Allpa en Minn Kota.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  16 Producten

  Zekering materiaal

  Om de elektra aan boord te beschermen tegen kortsluiting en overbelasting heeft u zekeringen nodig. Met zekeringen voorkomt u brand door kortsluiting en onherstelbare schade aan uw apparatuur. Er zijn verschillende soorten zekeringen: glaszekering, vlaksteekzekering, automatische zekering etcetera. 


  Zekering voor de boot kopen

  De koelkast, verlichting, navigatie-apparatuur en andere apparaten aan boord worden allemaal van stroom voorzien. Door beschadiging van de elektrakabels en door overbelasting kan er kortsluiting ontstaan. Kortsluiting zorgt voor oververhitting en, in het ergste geval, voor brand. Bovendien kan een apparaat onherstelbaar beschadigd raken wanneer het wordt overbelast. Met zekeringen wordt kortsluiting en overbelasting voorkomen. Wanneer u een zekering voor de boot nodig heeft, moet u op een paar dingen letten:

  •   Soort zekering: er bestaan veel verschillende soorten zekeringen. Welke zekering u nodig heeft, hangt af van de toepassing. De ene zekering is beter bestand tegen hoge spanning dan de ander.
  •   Aantal ampère: de piekstroom van een apparaat moet minimaal overeenkomen met het maximaal aantal ampère waarvoor de zekering geschikt is.
  •   Maat: let ook goed op de afmeting van de zekering. Zeker wanneer u een bestaande zekering moet vervangen, is het belangrijk dat u hetzelfde formaat kiest. Wanneer een zekering is doorgebrand, moet deze vervangen worden om een apparaat weer te laten functioneren. Het is daarom aan te raden om reserve zekeringen aan boord te hebben. Bij Boottotaal vindt u ook een automatische zekering voor de boot. Deze kunt u zelf resetten door op de knop te drukken en hoeft dus niet vervangen te worden na kortsluiting of overbelasting.


  Zekeringhouder voor de boot

  Voor het installeren van een zekering heeft u een zekeringhouder voor de boot nodig. Bij Boottotaal vindt u verschillende zekeringhouders voor verschillende soorten zekeringen. In sommige zekeringhouders kunt u meerdere zekeringen doen. Dit noem je een zekeringkast of zekeringdoos. De meeste zekeringhouders worden geleverd met afdekkap zodat de zekering beschermd blijft. Bekijk ook de schakelpanelen, diodebruggen, accuschakelaars en andere elektra benodigdheden voor de boot in onze watersport webshop. Heeft u nog vragen over de zekeringen voor boot? Neem gerust contact met ons op.    

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »