Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen je goed uitgerust het water op!

  Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Zekering materiaal

  Bij Boottotaal vind je een ruime collectie zekeringen en zekeringhouders van Talamex, Allpa en Minn Kota.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  17 Producten
  Automatische zekeringen

  Deliverytime

  7,80
    Digitale watersport multimeter

    Digitale watersport multimeter

    Klein meetinstrument voor het meten van gelijk- ...

    Deliverytime

    74,95
      Zekeringdozen

      Deliverytime

      7,10
        30% voordeel!
        Scotch lock

        Deliverytime

        1,41
          Zekeringhouder

          Deliverytime

          3,20
            Sinterklaas Deal tot 5-12
            Glaszekering

            Deliverytime

            3,99
              Zekering Allpa

              Deliverytime

              25,40
                Zwevende zekeringhouder

                Deliverytime

                3,05
                  Meszekering houders

                  Deliverytime

                  19,40
                    Zekeringen type Bosch

                    Deliverytime

                    2,33

                      Zekering materiaal

                      Om de elektra aan boord te beschermen tegen kortsluiting en overbelasting heb je zekeringen nodig. Met zekeringen voorkom je brand door kortsluiting en onherstelbare schade aan je apparatuur. Er zijn verschillende soorten zekeringen: glaszekering, vlaksteekzekering, automatische zekering etcetera. 


                      Zekering voor de boot kopen

                      De koelkast, verlichting, navigatie-apparatuur en andere apparaten aan boord worden allemaal van stroom voorzien. Door beschadiging van de elektrakabels en door overbelasting kan er kortsluiting ontstaan. Kortsluiting zorgt voor oververhitting en, in het ergste geval, voor brand. Bovendien kan een apparaat onherstelbaar beschadigd raken wanneer het wordt overbelast. Met zekeringen wordt kortsluiting en overbelasting voorkomen. Wanneer je een zekering voor de boot nodig hebt, moet je op een paar dingen letten:

                      •   Soort zekering: er bestaan veel verschillende soorten zekeringen. Welke zekering je nodig heb, hangt af van de toepassing. De ene zekering is beter bestand tegen hoge spanning dan de ander.
                      •   Aantal ampère: de piekstroom van een apparaat moet minimaal overeenkomen met het maximaal aantal ampère waarvoor de zekering geschikt is.
                      •   Maat: let ook goed op de afmeting van de zekering. Zeker wanneer je een bestaande zekering moet vervangen, is het belangrijk dat je hetzelfde formaat kiest. Wanneer een zekering is doorgebrand, moet deze vervangen worden om een apparaat weer te laten functioneren. Het is daarom aan te raden om reserve zekeringen aan boord te hebben. Bij Boottotaal vind je ook een automatische zekering voor de boot. Deze kun je zelf resetten door op de knop te drukken en hoeft dus niet vervangen te worden na kortsluiting of overbelasting.


                      Zekeringhouder voor de boot

                      Voor het installeren van een zekering heb je een zekeringhouder voor de boot nodig. Bij Boottotaal vind je verschillende zekeringhouders voor verschillende soorten zekeringen. In sommige zekeringhouders kun je meerdere zekeringen doen. Dit noem je een zekeringkast of zekeringdoos. De meeste zekeringhouders worden geleverd met afdekkap zodat de zekering beschermd blijft. Bekijk ook de schakelpanelen, diodebruggen, accuschakelaars en andere elektra benodigdheden voor de boot in onze watersport webshop. Heb je nog vragen over de zekeringen voor boot? Neem gerust contact met ons op.