Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Ankers en toebehoren

   Op zoek naar een anker, ankerlijn, ankerketting of ankerballen? Boottotaal heeft een compleet assortiment aan ankers en toebehoren. Zowel voor kleine als grote boten hebben we een passend anker. Bekijk hieronder!... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   180 Producten
   PRIJSPAKKER
   Anker Paraplu

   Anker Paraplu

   Paraplu ankers voor de boot zijn makkelijk inklapbaar en geschikt voor de meeste bodemsoorten.

   Deliverytime

   14,95
     BESTE KEUS
     Britany Anker

     Britany Anker

     Het beste anker op alle onderwateroppervlakken! Het Britany anker brengt alle voordelen van plaatankers samen in één ontwerp.

     Deliverytime

     17,-
       Voordeel pakker
       Ankerbal

       Ankerbal

       Makkelijk opvouwbare ankerbal.

       Deliverytime

       12,95
         Drijvers

         Deliverytime

         33,40
           Voordeel pakker
           Ankerlijn met oog | Blauw

           Ankerlijn met oog | Blauw

           Ankerlijn in de kleur blauw. Leverbaar in 20 of 30 meter lengte. De ankerlijn is voorzien van RVS kous waardoor het anker niet los kan raken van de an...

           Deliverytime

           21,50
             Voordeel pakker
             Ankerlijn met oog | Navy

             Ankerlijn met oog | Navy

             Stevige ankerlijn voor elke boot. De Navy ankerlijn is voorzien van RVS oog waarmee u het anker doormiddel van een d-sluiting kunt bevestigen.

             Deliverytime

             21,50
               DTX anker

               Deliverytime

               647,30

                 Ankers en toebehoren

                 Boot anker kopen 

                 Bij het kopen van een boot hoort uiteraard ook een geschikt anker, inclusief ankerlijn of ankerketting. Heb je vragen over welk anker het beste bij je past? Vraag het gerust aan een van onze medewerkers. Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken. 


                 Boot ankers, ankerboeien en ankerlijnen kopen

                 Om je boot goed vast te leggen heb je een anker en ankerlijn nodig. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat de boot vast blijft liggen en kun je heerlijk meedeinen op de golven. De juiste ankerlijn is van groot belang, let hier dus goed op bij aankoop. Bij Boottotaal vind je verschillende lengtes ankerlijnen. Een ankerlijn met lood heeft als voordeel dat het een verzwaard gewicht heeft, er is lood in de lijn gevlochten. Voor het kopen van een anker geldt dat je moet letten op het gewicht dat je nodig heeft voor je boot. De ankers zijn allemaal voorzien van een opening waarmee ze te verbinden zijn met een ketting of lijn. Ook hebben we ankerboeien in ons assortiment. Zo kun je snel zien waar het anker is. Boottotaal biedt ankers voor zeilboten, sloepen, rubberboten, roeiboten en motorboten. Welk soort anker je nodig heb hangt onder andere af van de bodem waar je de boot ankert. Zo vraagt een zachte bodem om een groter en zwaarder anker dan een harde bodem. Naast een anker is het raadzaam een ankerketting te kopen zodat het gewicht van het anker goed gedragen kan worden.


                 Anker boot specificaties

                 Het juiste anker en andere toebehoren voor je boot zijn van groot belang, zeker wanneer je er regelmatig op uit trekt. Bij ons vind je alle benodigdheden om veilig te varen. Naast ankers en toebehoren vindt je bij ons ook alles op het gebied van veiligheid, navigatie, motoren en kleding.

                 De juiste keus boot anker is belangrijk voor je boot. Of je nu een anker zoekt voor een zeilboot, sloep, tender, rubberboot, roeiboot of motorboot, Boottotaal levert boot ankers voor elke type boot. Wat voor soort anker je nodig heb hangt sterk af van de soort bodem waar je gaat ankeren. Een zachte bodem vraagt om een groter en zwaarder anker dan een harde bodem waar het anker zich beter in vast grijpt. Neem maar het verschil tussen zand en kleigrond. Daarnaast is het soort vaarwater een belangrijk gegeven. Zo heb je op zee of grote meren een zwaarder anker nodig dan een binnenwater of een rivier waar de golven en wind een mindere rol spelen. Daarnaast is de lengte en gewicht van de boot belangrijk bij de keuze voor een geschikt anker. Om je een richtlijn te geven hebben we hier onder een tabel met de verhouding boot en anker. Let wel, dit is een richtlijn.


                 Welk bootanker heb ik nodig?

                 Wat voor je boot het juiste anker is hangt af van verschillende factoren. Wat is het vaargebied? Als dit zee of getijdenwater is dan dient het anker groter en zwaarder te zijn. De bodem van het vaargebied. Voor een zachte grond is een anker nodig met grote vloeien. Voor een harde bodem mogen de vloeien kleiner zijn. Om wat voor type boot gaat het? Een grote en zwaardere boot heeft een zwaarder anker nodig. Voor kleine boten wordt vaak een paraplu anker gekozen. Ook belangrijk: zorg ervoor dat de ankerlijn of -ketting niet te kort is. Het kan zijn dat het anker zich niet in de grond graaft. Hoe meer lijn, des te beter het anker zich ingraaft in de bodem. Houdt bij rustig weer een lengte aan van vier keer de waterdiepte. Staat er veel wind of is er veel golfslag? Dan adviseren we vijf à zes keer de waterdiepte aan te houden. Met behulp van een dieptemeter kunt je de waterdiepte bepalen.

                 Bestel je anker online

                 Alle ankers uit ons assortiment zijn van hoogwaardig materiaal gemaakt en verzekeren je van een lange levensduur. Merken als Talamex, Forttress Anchors, Lewmar en Allpa zijn stuk voor stuk namen van gerenommeerde watersport merken. Alle producten bieden leveren we tegen aantrekkelijke prijzen. Voor diverse boten vindt je bij ons een compleet assortiment ankers. Heeft je een vraag of wilt je van persoonlijk advies voorzien worden? Wij helpen je graag verder.