Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Lierhendels

   Lierhendels zijn onmisbaar voor het trimmen van de zeilen. Door aan de hendel te draaien, kunt u de lijnen zonder al te veel krachtinspanning straktrekken. Hoe geavanceerder de lierhendel, hoe lichter het trimmen wordt.... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   31 Producten

   Lierhendels

   Lierhendels zijn onmisbaar voor het trimmen van de zeilen. Door aan de hendel te draaien, kunt u de lijnen zonder al te veel krachtinspanning straktrekken. Hoe geavanceerder de hendel, hoe lichter het trimmen wordt. Bij Boottotaal bieden we lierhendels in verschillende prijsklassen. De juiste lierhendel kopen is zo eenvoudig voor u gemaakt.


   Lierhendel kopen

   Lierhendels zijn verkrijgbaar in veel varianten. De meest voorkomende materialen waar ze van gemaakt worden, zijn aluminium en kunststof. Aluminium lierhendels zijn betaalbare lierhendels. Deze zijn geschikt voor de recreatieve zeilers die niet onder zware omstandigheden de zee opgaan. Kunststof lierhendels zijn iets duurder maar hebben wel een aantal voordelen ten opzichte van de aluminium varianten:

   •   Licht van gewicht: dit maakt het draaien makkelijker.
   •   Drijvend: sommige kunststof lierhendels blijven drijven. Zoals de Talamex lierhendel in onze shop.
   •   Zee- en weersbestendig: kunststof is bestand tegen alle weersomstandigheden en tegen (zout) zeewater. Alle producten zijn voorzien van een kogelgelagerde grip zodat u de hendel soepel kunt draaien. Bovendien hebben de hendels over het algemeen een borgsysteem waardoor ze niet uit de lier schieten tijdens het draaien. Bij Boottotaal hebben we de lierhendels in verschillende lengtes. Bent u op zoek naar een korte hendel? Kies dan voor 200 mm. Liever iets meer comfort? Ga dan voor een lierhendel van 250 mm.


   Lewmar One Touch lierhendel

   De Lewmar lierhendel in onze webshop heeft het door zeilers geliefde One Touch vergrendelingsmechanisme. De meeste hendels hebben een knopje dat u opzij moet schuiven om de lier te ontgrendelen, de Lewmar One Touch hoeft u slechts in te drukken met de palm van uw hand waardoor u in één handbeweging de hendel los- en vastklikt. Hierdoor kunt u snel handelen tijdens het overstag gaan. De hendel is bovendien licht van gewicht en bijzonder krachtig. Zowel recreatieve als wedstrijdzeilers kiezen vaak voor de Lewmar One Touch.

   De juiste lierhendel kopen

   Bij Boottotaal vindt u deze lierhendel in twee varianten: single grip en power grip. Zoals de naam al verraadt, zorgt de power grip ervoor dat u extra kracht kunt zetten. Heeft u nog vragen over onze hendels? Neem gerust contact met ons op. Bekijk ook de hendel houders in onze watersport webshop.