Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Gasveren

   Wilt u bestaande gasveren of uitzetters vervangen op uw boot? Deze producten zijn bij ons direct uit voorraad leverbaar waardoor u ze binnen enkele dagen in huis heeft.... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   36 Producten

   Gasveren

   Bij Boottotaal bieden we een ruime collectie universele Uflex gasveren van Ultraflex in verschillende uitvoeringen. Daarnaast vindt u in onze watersport webshop passende montagebeugels voor het installeren van nieuwe gasveren. 


   Gasveren op maat

   Gasveren, ook wel uitzetters genoemd, worden gebruikt om een dekluik of kajuitklep makkelijker te openen en te sluiten. Het gas in de cilinder werkt als een veer waardoor u slechts één hand nodig heeft om een luik te openen en te sluiten. Bovendien werkt de gasveer dempend waardoor het luik niet met een klap dichtvalt. Gasveren verliezen na verloop van tijd hun kracht. Ook kan het zijn dat de gasveer dusdanig verbogen of beschadigd is dat het niet meer normaal kan functioneren. U moet de gasveren dan vervangen. Een nieuwe gasveer monteren kunt u over het algemeen gewoon zelf doen.


   Gasveer vervangen

   Bij het vervangen van gasveren moet u goed letten op de lengte van de gasveer en het gewicht dat de veer kan houden. De lengte, zoals die is aangegeven bij elke gasveer in onze online shop, is gemeten tussen het hart van beide eindfittingen in volledig geopende stand. Ook staat aangegeven hoeveel kilo de gasveer kan houden. Het is dus belangrijk om te weten hoe zwaar het luik is waar u de gasveer voor gaat gebruiken. Wanneer u twee gasveren installeert, kunt u dit gewicht delen door twee om de capaciteit per veer te berekenen. Wij raden aan om altijd twee gasveren te installeren omdat het gewicht dan gelijk verdeeld wordt en uw gasveren langer meegaan.


   Gasveer monteren

   Een gasveer dient correct gemonteerd te worden om te voorkomen dat de stang buigt. Een verbogen of beschadigde stang kan ervoor zorgen dat er gas lekt uit de cilinder waardoor de gasveer niet meer werkt. Bevestig de gasveer met de zuigerstang naar beneden en zorg dat de veer goed uitgelijnd wordt.


   Gasveren voor de boot online kopen

   Boottotaal biedt het grootste online assortiment boot accessoires, waaronder dekbeslagspeakersbootvlaggenboothoezen, dekluiken, gasveren en meer. Heeft u nog vragen over de gasveren of uithouders? Neem gerust contact met ons op.