Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Boegschroef

   Een boegschroef of kopschroef is een extra hulpmiddel om het aanleggen van je boot te vergemakkelijken.... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   5 Producten

   Boegschroef

   Als je boot gevoelig is voor wind of als het moeilijk is om de boeg van de boot in de juiste richting te sturen, biedt een boegschroef de oplossing. Een boegschroef werkt via een tunnel die in de boeg van je boot wordt geplaatst, waarop de boegschroef wordt gemonteerd. Deze kan op afstand worden bediend met behulp van een joystick, knoppen of een afstandsbediening, die naast je stuurwiel wordt geplaatst. Deze tunnels zijn beschikbaar voor zowel stalen als polyester schepen. De boegschroeven worden geleverd in 12 of 24 volt, afhankelijk van de benodigde kracht die ze moeten leveren.


   Wat voor boegschroef heb ik nodig?

   Een kracht van een boegschroef is afhankelijk van de grootte van je boot en wordt uitgerdukt in "kgf"  , wat staat voor kilogramkracht. Dit geeft de kracht aan die de boegschroef kan uitoefenen, gemeten in kilogrammen. Het staat voor het maximale duwvermogen dat de boegschroef kan leveren, wat belangrijk is voor het manoeuvreren van het schip, vooral bij lage snelheden en in moeilijke omstandigheden zoals sterke stromingen of harde wind.

   Zoek de lengte van je boot op in onderstaande lijst en je weet welke kgf jij voor je boegschroef nodig hebt:

   - 25 kgf voor boten van 5,5 tot 8,5 meter
   - 35 kgf voor boten van 6,5 tot 10 meter
   - 55 kgf voor boten van 8,5 tot 12,5 meter
   - 60 kgf voor boten van 9 tot 13 meter
   - 75 kgf voor boten van 10,5 tot 15 meter
   - 95 kgf voor boten van 12 tot 17 meter
   - 125 kgf voor boten van 14 tot 20 meter  

   Naast de boegschroef is het belangrijk dat je de juiste (boegscghroef)tunnel kiest. Dit is een holle buisvormige ruimte die zich bevindt in de voorsteven van het schip, onder de waterlijn. De boegschroef zelf wordt in deze tunnel geplaatst en kan zo effectief worden ingezet voor het manoeuvreren van het schip. Houdt er rekening mee dat de boegschroef schuin moet worden afgezaagd en dat deze daarom lang genoeg moet zijn.  


   Boegschroef kopen

   Boottotaal biedt boegschroeven en accessoires van gerenommeerde merken zoals VETUS, Quick, Lewmar en Allpa. We zijn er om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, zodat je de juiste boegschroef voor jouw behoeften kunt vinden. Voor extra gemak kun je bij ons ook kiezen voor een complete boegschroefset, samengesteld met boegschroeven van Lewmar tegen een aantrekkelijke prijs. Deze set bevat alles wat je nodig hebt voor een correcte installatie, inclusief de boegschroef, joystick, zekering, kabels en tunnel.

   Ga goed voorbereid het water op met een van onze boegschroeven! Onze specialisten staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het kiezen van de juiste boegschroef. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!