Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag te vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Antivries

  Boottotaal levert antivries voor elke boot en motor. Zowel inboard als buitenboordmotor. Maar ook voor drinkwatersystemen. Wij hebben antivries op voorraad van Starbrite, Vetus, en Talamex.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  6 Producten
  Aanbieding
  Antivries 5 liter

  Antivries 5 liter

  Voorkom bevriezing van je bootmotor, waterleidin...
  € 15,95
  Milieuvriendelijk!
  Organische Antivries

  Organische Antivries

  Kies voor het milieuvriendelijke alternatief van...
  € 19,99
  Aanbieding
  Radboud aqua toilet
  € 9,75

  Antivries

  Door het gebruik van antivries voorkomt u veel schade aan uw motor en watersysteem aan boord. De antivries voor uw boot kunt tevens gebruiken voor uw scheepstoilet, watertank, vuilwatertank, waterpompen en kranen aan boord. De antivries is ook geschikt voor drinkwater en is niet giftig.

  Kant en klare antivries

  De kant en klare antivries is te gebruiken voor uw inboardmotor, scheepstoilet en drinkwatersysteem. Mengen is daarom niet nodig. Met onze antivries bent u verzekerd van de juiste mengverhouding en is uw bootmotor, scheepstoilet en drinkwatersysteem beschermd tegen vorst en bevriezing. 

  Antivries gaat bevriezing tegen

  PVC leidingen aan boord zijn beschermd tot 45 graden onder nul. Bij koperen leidingen is dat tot 25 graden onder nul. U gooit de antivries bijvoorbeeld in uw drinkwatertank en spoelt alle kranen door tot u de antivries uit de kranen ziet komen. Zo weet u zeker dat alle pompen, leidingen en kranen beschermd zijn tegen bevriezing.

  Inboardmotor

  Voor de inboardmotor van uw boot geldt eigenlijk hetzelfde. Via de wierpot kunt u de antivries toevoegen totdat er antivries uit de uitlaat komt. Zo weet u dat de koelleidingen vol zitten met antivries. Let er wel op dat de afsluiter dicht zit. Anders kan er alsnog water in de motor komen.

  Voorjaar

  In het voorjaar spoelt u de niet giftige antivries gewoon weer uit uw drinkwatersysteem en motor. Vooral uit het drinkwatersysteem is het belangrijk om de antivries goed door te spoelen om geurtjes te voorkomen. Is het koud tijdens het winterklaar maken van jouw boot? Kijk dan eens naar dit handige Foetsie kacheltje? 

  Antivries voor de boot kopen

  Mocht u nog vragen hebben over de antivries voor de boot of over het gebruik. Vraag het ons gerust! Wij helpen u graag met het kiezen en gebruiken van de juiste antivries voor de boot. Wij bezorgen de antivries bij u thuis of een afhaalpunt. Maar afhalen van de antivries voor uw boot is ook mogelijk. 

  TIPS: VORSTVRIJ MAKEN VAN JE BOOT

  1. Leeg het watersysteem volledig. Indien mogelijk moet het water worden verwijderd met perslucht.

  2. Open de warm- en koudwaterkranen en alle andere tappunten.

  3. De boiler moet dan worden geleegd. Laat de aftapkraan open na het legen en omzeil de warmwatertank door de in- en uitlaat los te draaien en te koppelen met geschikte slangkoppelingen.

  4. Voeg nu de antivries ONVERDUND toe aan het drinkwatersysteem.

  5. Breng het systeem op druk en laat de pomp draaien.

  6. Open alle kranen, te beginnen met de kranen die het verst verwijderd zijn, en laat de antivries stromen tot er gekleurde vloeistof verschijnt. Sluit vervolgens de inlaat.

  7. Herhaal stap 6 voor elke verswateruitlaat.

  8. Laat het toilet meerdere keren draaien om er zeker van te zijn dat het volledig leeg is (OPMERKING: zorg ervoor dat het reservoir volledig leeg is).

  9. Activeer de pompklep meerdere keren om ervoor te zorgen dat het afvalwatersysteem voldoende antivries bevat voor een effectieve bescherming.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »