Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Cursusboeken

   Boottotaal wil graag dat je geniet van je favoriete watersport. Daarvoor heb je naast een goede uitrusting, boot en accessoires, ook kennis nodig van de regels op de wateren.... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   14 Producten

   Cursusboeken

   Welke soort boot je ook hebt, of welke watersport ook je voorkeur heeft, met de juiste certificaten op zak voelt je zich zekerder op het water. Bovendien is het behalen van sommige certificaten zelfs verplicht. Daarom biedt Boottotaal naast alles voor op en om de boot, je ook de meest gangbare cursusboeken die nodig zijn voor Klein Vaarbewijs 1 en 2 en cursusboeken Marifonie en Marcom B. Deze studieboeken helpen je op weg richting de nodige examens en het behalen van de gevraagde certificaten.


   Cursusboeken voor Klein Vaarbewijs 1 en 2

   Ben je in het bezit van een boot die sneller vaart dan 20 km/uur, of die tussen de 15 en 25 meter lang is, dan bent je verplicht een vaarbewijs te halen. Met het Klein Vaarbewijs 1 kun je op rivieren, meren en kanalen varen. Haal je het Klein Vaarbewijs 1, dan is dit ook een certificaat voor internationale, binnenlandse wateren (het zogenaamde International Certificate of Competence inland Waters). Kies je toch ook graag voor het ruimere sop en wil je tochten over zee kunnen maken? Dan moet je ook Klein Vaarbewijs 2 halen. Hiermee mag je op de Waddenzee, het IJsselmeer en bijvoorbeeld de Oosterschelde varen.


   Tip! Het beste boek voor vaarbewijs 1 en 2? Het Vaarbewijs 1 en 2 boek van de ANWB geeft een heldere uitleg en laat je oefenen met honderden vragen. Wanneer je je opgeeft bij het CBR om het vaarbewijs te halen, bent je met dit cursusboek al een hele stap richting het certificaat.


   Een cursusboek voor Marifonie en Marcom B 

   De marifoon is het belangrijkste communicatiemiddel op het water, waarmee je persoonlijke problemen op de boot, of problemen van anderen bij je in de buurt, door kunt geven. De marifoon is een krachtige zender waarvoor een bedieningscertificaat nodig is. Met het basiscertificaat Marifonie ben je in staat op de juiste manier te communiceren op de binnenlandse wateren met de boten bij je in de buurt. Marcom B leert je ook de regels voor het communiceren vanaf zee. Boottotaal biedt de beste en meest overzichtelijke cursusboeken voor een goede voorbereiding op het examen Marifonie en Marcom B.


   Andere cursusboeken en toebehoren

   Met het studieboek ‘Studiewijzer Stuurbrevet België’ kun aan de slag om je voor te bereiden op de Belgische variant van het Vaarbewijs 1 en 2. Met een Algemeen Stuurbrevet mag je op alle Nederlandse en Belgische binnenwateren varen, inclusief de zee.

   Ten slotte levert Boottotaal ook de nodige toebehoren zoals kaartpassers of koersliniaal die voor sommige examens nodig zijn. 

   Op zoek naar een passende cursus? Klik hier!


   Veel succes met de studie en het examen!