Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Navigatieverlichting

   Wanneer je na zonsondergang vaart, ben je verplicht om navigatieverlichting aan boord te hebben. Op het water is het ’s nachts aardedonker. Wij verlichten je graag met ons assortiment!... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   149 Producten

   Navigatieverlichting

   Wanneer je geen licht voert, word je niet gezien door andere boten. Navigatieverlichting is aan allerlei regels verbonden. Een zeilboot heeft andere regels dan een motorboot en ook de lengte van het schip is bepalend in welke navigatielichten je aan boord moet hebben. Bij Boottotaal vind je alle verplichte navigatieverlichting van verschillende topmerken zoals Perko navigatieverlichting, maar ook Lalizas, Hella, Aquasignal, Talamex en meer.


   Navigatieverlichting voor boten: wat zijn de regels?

   Navigatieverlichting zorgt ervoor dat je ’s nachts kunt bepalen welke kant een tegemoetkomend schip op vaart en om wat voor een boot het gaat. Het gebruik van navigatieverlichting op een boot is aan verschillende regels verbonden. Wij zetten ze kort voor je op een rij:


   * Boot korter dan 7 meter:

   Je bent verplicht om een rondom schijnend wit licht bovenin je mast te voeren. Dit is tegelijkertijd het ankerlicht.

   * Zeilboot van 7 tot 20 meter:
   heklicht en boordlichten zijn verplicht. Boordlichten zijn de kenmerkende rode en groene navigatielampen. Het bakboordlicht is rood, het stuurboordlicht is groen. Wanneer je ’s nachts op de motor vaart, bent je verplicht om een toplicht te voeren.

   * Motorboot van 7 tot 20 meter:

   Boordlichten, heklicht en toplicht zijn verplicht.

   Om het je gemakkelijk te maken, bestaan er ook combinatielampen. Zoals tweekleurenlichten waarin stuur- en bakboordverlichting in één behuizing zitten, maar ook driekleurenlichten waarin de boordlichten worden gecombineerd met het hek-/toplicht. Bij Boottotaal kun je ook kiezen voor een navigatieverlichting set zodat je in een keer alle verplichte navigatielampen heeft.


   Verschillende soorten navigatielichten

   Boottotaal heeft een groot aanbod navigatieverlichting in allerlei prijsklassen. De meeste navigatielampen zijn voorzien van led-lampen waardoor ze langer meegaan dan voorheen. Navigatieverlichting is uitgevoerd met verschillende behuizingen. RVS navigatieverlichting heeft een luxueuze uitstraling en is bestand tegen weer en wind. Maar ook de kunststof navigatielampen worden niet getergd door roest of corrosie. In onze online watersportwinkel vind je naast led-boordverlichting, RVS toplichten, twee-en driekleurenlichten, ook vervangingslampen voor je navigatieverlichting.

   Led navigatieverlichting

   LED navigatieverlichting is de nieuwste trend in de maritieme industrie en wordt steeds populairder onder bootliefhebbers vanwege de voordelen die het biedt. In vergelijking met traditionele navigatieverlichting zijn LED-verlichtingsarmaturen energiezuiniger, hebben ze een langere levensduur en bieden ze een helderder en beter zichtbaar licht. Dit is niet alleen gunstig voor de veiligheid op het water, maar ook voor de kosten op de lange termijn. Bij Boottotaal hebben we een groot aanbod van LED-navigatieverlichting, variërend van LED-boordverlichting tot LED-toplichten en complete sets met LED-combinatielampen. 


   Bak en stuurboord verlichting

   Voor boten langer dan 7 meter is het verplicht om naast een top / heklicht te voeren ook een bak en stuurboord verlichting te hebben. Bak en stuurboord verlichting zijn de groene en rode verlichting aan de twee zijden van de boot. Bakboord is altijd rood en stuurboordverlichting is altijd groen. Wij hebben enkele lampen in ons assortiment of een complete set bak en stuurboord verlichting. Deze verlichting hebben we in halogeen en in LED verlichting. 


   Navigatieverlichting online kopen

   Ben je op zoek naar Aquasignal, Allpa, Talamex, Waygroup, Perko, Lalizas of Hella navigatieverlichting? Bij Boottotaal vind je een ruim aanbod navigatielampen voor op de boot. Je kunt de verlichting makkelijk en snel online bestellen. De meeste navigatielampen zijn direct leverbaar.