Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen je goed uitgerust het water op!

  Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Antifouling

  Antifouling is een speciale coating die het onderwaterschip van uw boot beschermt tegen aangroei van mosselen, algen of andere organismen... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  32 Producten
  Bekijk de combideal!
  Micron LZ
  39,95
  Hempel's Classic
  42,-
  Hempel's Mille Xtra
  47,10
  Hempel's Mille NCT
  50,60

  Antifouling


  Waarom antifouling? De bescherming tegen deze aangroei zorgt namelijk voor snelheidsverlies, een hoger brandstofverbruik en zelfs voor corrosie waardoor de onderkant van uw schip wordt aangetast. Bekende antifoulingsoorten zijn: antifouling Epifanes en antifouling International. Bij Boottotaal vindt u alles voor het onderhoud van uw boot, dus ook een zorgvuldig samengestelde collectie antifouling zoals Epifanes Copper Cruise, International Interspeed Extra en Tenco Bottomcoat brons en zwart. Maar welke is geschikt voor uw boot? Wij helpen u hier verder.


  Antifouling kopen: hard of zacht?

  Er zijn twee soorten antifouling: harde en zachte antifouling. Welke antifouling u nodig heeft, hangt onder andere af van hoe snel u vaart, het vaargebied en uw boot. Harde antifouling is een duurzame onderwaterschipcoating die lang blijft zitten en bestand is tegen slijtage. Alleen de toplaag slijt en moet eens in de zoveel tijd opnieuw worden aangebracht. Door de jaren heen ontstaat er een dikke, harde laag antifouling. Deze laag moet wel om de paar jaar worden verwijderd en opnieuw opgebouwd. Harde antifouling is bedoeld voor boten die snel varen (meer dan 30 knopen) en zo nu en dan droogvallen.

  Zachte antifouling is een zelfslijpende antifouling. Tijdens het vaarseizoen slijt deze laag van het onderwaterschip af. In tegenstelling tot harde antifouling, ontstaat er dus geen dikke, harde laag. U moet daardoor wel elk seizoen een nieuwe antifoulinglaag aanbrengen. Zachte antifouling is bedoeld voor boten die niet snel varen (minder dan 30 knopen). Bij snel varende boten slijt zachte antifouling te snel.

  Tip! Wanneer u een tweedehands boot heeft gekocht en niet weet welke antifouling er is gebruikt, kunt u met een natte doek over het onderwaterschip gaan. Komt er verf vanaf? Dan is het zachte antifouling.


  Antifouling aanbrengen

  Het aanbrengen van antifouling kunt u gewoon zelf doen. U moet wel wat veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Antifouling is zeer chemisch; werk dus met een overall, stofmasker, beschermbril en handschoenen. En zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd wordt. Antifouling aanbrengen doet u als volgt:

  1.    Ontvetten: eerst moet het onderwaterschip worden ontvet. Bij Boottotaal vindt u verschillende ontvetters. Los het ontvettingsmiddel op in water en gebruik een schuursponsje om het onderwaterschip schoon te maken.

  2.    Antifouling primer: wanneer er voor het eerst antifouling wordt aangebracht op het onderwaterschip, moet u eerst antifouling primer gebruiken zodat de coating beter hecht. Bekijk hier de antifouling primers. Volg de instructies op de verpakking van de primer.

  3.    Antifouling aanbrengen: wanneer het onderwaterschip droog is, kunt u de antifouling aanbrengen. Gebruik hiervoor een kwast of roller en volg de instructies op de verpakking.

  Moet u eerst de oude antifouling verwijderen? Gebruik dan Antifouling Afbijt van International. Deze vindt u in onze watersport webshop.


  Koop uw antifouling bij Boottotaal

  Boottotaal is opgericht voor en door mensen met een passie voor watersport. Al vanaf jongs af aan zijn de oprichters van Boottotaal op of in het water te vinden. Hierdoor weten wij als geen ander wat u precies nodig heeft voor de watersport. We gaan alleen voor de beste producten, van hoogwaardige kwaliteit. Deze producten worden met zorg uitgekozen. Bij een bestelling vanaf €99,- verzenden we gratis. Ruilen of retourneren is voor ons geen probleem. Wenst u nog meer informatie of hulp bij het bestellen van antifouling? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen u met liefde verder.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »