Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Landvast

   De juiste landvasten zijn van essentieel belang om je boot of schip veilig te kunnen vastleggen aan een steiger of kade. Advies nodig bij het kiezen van de juiste landvast? Vraag het ons gerust!... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   29 Producten
   Landvast polyester | Navy (kraakt niet)

   Landvast polyester | Navy (kraakt niet)

   Niet krakende landvast voorzien van lus. Blijft altijd soepel.

   Deliverytime

   13,95
     Marlpriem / splitsijzer

     Marlpriem / splitsijzer

     Lengte 170 mm voor landvasten tot 16 mm.

     Deliverytime

     8,10

       Landvast

       Zoek je een landvast? Natuurlijk koop je die bij Boottotaal! Bij ons vind je een ruim assortiment aan landvasten van Talamex, Allpa en Titan Marine. Bij het kiezen van het juiste landvast is het van belang dat je de lengte van je boot weet. Voor elke meter boot heb je namelijk ook minimaal een meter landvast nodig. Heeft je een boot van 10 meter lang? Kies dan ook minimaal voor 10 meter landvast. Wanneer je naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld naar Frankrijk met de hoge sluizen, houd er dan rekening mee dat je ook minimaal 2 extra lange landvasten meeneemt.


       Welke landvasten kies je?

       Wat is een landvast? Een landvast is een stuk touw om je boot mee vast te leggen. Landvasten worden ook wel aanmeerlijnen genoemd. Je hebt twee landvasten nodig om je boot aan de voor- en achterkant vast te kunnen leggen en nog eens twee extra om een spring aan te kunnen leggen. Bij het aanschaffen van landvasten moet je op de volgende dingen letten:

        

       Lengte landvast: kies in elk geval voor vier landvasten met minimaal dezelfde lengte als je boot en twee extra lange landvasten (twee keer de lengte van je boot). Bij Boottotaal vindt je landvasten in verschillende lengtes. Wanneer je op de landvast naar keuze klikt, ziet je in welke lengtes deze verkrijgbaar is.

       Dikte landvast: bij elke landvast staat ook aangeven hoe dik de lijn is (8 mm, 10 mm, 12mm, 14 mm of 16 mm). Hoe dikker de lijn, hoe sterker en slijtvaster, maar een dikke landvast is niet altijd makkelijk om om een kikker of bolder te leggen. Stem de dikte daarom zorgvuldig af op de lengte van je boot. Voor een boot van 10 meter zijn landvasten met een diameter van 12 mm vaak dik genoeg. Hoe langer de boot, hoe dikker de lijn moet zijn.

       Geslagen of gevlochten: je heeft de keuze uit geslagen of gevlochten landvasten. Een geslagen landvast is het klassieke touw dat bestaat uit meerdere strengen die in elkaar gedraaid zijn. Deze landvast is relatief goedkoop maar slijt wel sneller en heeft minder rekbaarheid waardoor het kraakt wanneer er veel spanning op komt te staan. Een gevlochten landvast bestaat uit een rechte kern met daaromheen gevlochten garens. Deze landvasten zijn soepeler en elastischer dan geslagen lijnen en hebben bovendien een luxe uitstraling.

       Landvasten met lus: Bij Boottotaal verkopen we landvasten kant-en-klaar. Dat wil zeggen dat we ze leveren met ingesplitst oog. Deze lus kunt je gebruik om over een bolder of kikker te leggen.


       Landvasten op maat

       Bij Boottotaal vindt je een ruim assortiment landvasten. Deze zijn vuilbestendig en soepel in gebruik. Alle door Boottotaal geleverde landvasten worden op maat en kant en klaar geleverd, zowel de standaard als luxe varianten. De landvasten zijn voorzien van een ingesplitst oog en worden netjes afgewerkt. Alle landvasten zijn verkrijgbaar in de kleuren navy, zwart, wit, blauw of manilla. De luxe landvasten zijn ook leverbaar in extra kleuren, bijvoorbeeld in het zwart/wit of rood. Met luxe landvasten wordt er bedoeld dat ze doublebraided zijn, oftewel dat ze een 24-voudige mantel hebben. Hierdoor voelen de luxe landvasten zeer soepel en zacht aan.


       Landvasten kopen

       De juiste landvasten kopen voor je boot is belangrijk. Zoals omschreven hebben we enkele tips gegeven voor de juiste keus. Want een te korte landvast kopen is zonde. Maar zorg ook voor de juiste dikte als je een landvast gaat kopen. Een ding is zeker! Bij Boottotaal koop je altijd een kwalitatieve goede landvast.  


       Talamex landvasten online kopen bij Boottotaal

       Bij Boottotaal worden alle landvasten direct uit voorraad geleverd. Titan Marine en Talamex landvasten en aanmeerlijnen zijn bij ons gemakkelijk in de online shop te bestellen. Ook voor landvastveren zit je hier goed. Bij de verschillende landvasten staan de beschikbare maten vermeld. Heb je nog vragen? Neem gerust op met onze klantenservice voor persoonlijk advies.