Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Motorsteunen

   Een motorsteun gebruik je om een buitenboordmotor veilig en stabiel op te hangen aan de achterkant van je boot. Bekijk ons volledige assortiment >>... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   13 Producten

   Motorsteunen

   Er bestaan verstelbare motorsteunen waarmee je de buitenboordmotor eenvoudig in en uit het water kunt kantelen. Dit worden ook wel buitenboordmotor stoelen genoemd. Maar er bestaan ook niet-verstelbare motorsteunen die je bijvoorbeeld aan de railing of hekstoel van een zeilboot monteert. Zo’n motorsteun dient bijvoorbeeld als opslag van de buitenboordmotor van een bijboot. Bij Boottotaal vind je een diverse selectie motorsteunen van bekende merken als Allpa, Talamex en ARC Marine.


   Het kiezen van de juiste buitenboordmotorsteun

   Welke motorsteun voor je geschikt is, hangt af van een aantal factoren. Stel jezelf de volgende vragen:

   ·       Moet de buitenboordmotorsteun verstelbaar zijn? Of dient de motorsteun alleen als opslag?
   ·       Waar gaat je de steun monteren? Aan de spiegel, railing of hekstoel?
   ·       Wat is de diameter van de railing/hekstoel?
   ·       Hoe zwaar is de buitenboordmotor?

   In de specificaties bij elk product lees je voor welke toepassingen de buitenboordmotorsteun geschikt is. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen.


   Verstelbare motorsteun voor buitenboordmotor

   Een verstelbare buitenboordmotorsteun gebruik je wanneer je de buitenboordmotor wilt kunnen kantelen. Een buitenboordmotor stoel heeft vaak meerdere posities waardoor je de motor kun ophalen bij ondiep water. Het gewicht van je buitenboordmotor bepaalt welke steun je nodig heeft. Bij Boottotaal vind je motorsteunen voor buitenboordmotoren van maximaal 30 kg, 35 of 50 kg. Het bevestigen van een buitenboordmotorsteun luistert nauw. De steun dient precies in het midden van de spiegel bevestigd te worden en op de juiste hoogte – dit is afhankelijk van de schachthoogte van de buitenboordmotor – zodat de anti-ventilatieplaat tien centimeter onder het wateroppervlak staat. Raadpleeg een professional en/of de montagehandleiding.

   Denk eraan dat je tijdens het varen regelmatig controleert of de klemschroeven nog goed vastzitten, deze kunnen door trilling losraken waardoor je de buitenboordmotor kunt verliezen. Door een kabel tussen de buitenboordmotor en steun te monteren, voorkomt je dat de motor naar de bodem zinkt. 


   Teak buitenboordmotorsteun voor zeilboot

   De ophanging van een buitenboordmotor kan ook met behulp van een niet-kantelbare motorsteun voor railingmontage. Deze is verkrijgbaar in kunststof, maar ook in teakhout. Zo’n teak motorsteun is bij uitstek geschikt voor een zeilboot. Deze steun kun je ophangen aan de railing of hekstoel met behulp van (los verkrijgbare) klemmen.


   Boottotaal: je online watersportwinkel

   Bij Boottotaal vind je meer dan 25.000 watersportartikelen die grotendeels uit voorraad leverbaar zijn. Ook voor buitenboordmotorsteunen en –trolleys zit je hier goed. Heeft je telefonisch advies nodig? Wij zijn op werkdagen bereikbaar op +31 (0)418-514018.