Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag te vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Motorsteunen

  Een motorsteun gebruikt u om een buitenboordmotor veilig en stabiel op te hangen aan de achterkant van uw boot. Bekijk ons volledige assortiment.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  10 Producten

  Motorsteunen

  Er bestaan verstelbare motorsteunen waarmee u de buitenboordmotor eenvoudig in en uit het water kunt kantelen. Dit worden ook wel buitenboordmotor stoelen genoemd. Maar er bestaan ook niet-verstelbare motorsteunen die u bijvoorbeeld aan de railing of hekstoel van een zeilboot monteert. Zo’n motorsteun dient bijvoorbeeld als opslag van de buitenboordmotor van een bijboot. Bij Boottotaal vindt u een diverse selectie motorsteunen van bekende merken als Allpa, Talamex en ARC Marine.

  Het kiezen van de juiste buitenboordmotorsteun

  Welke motorsteun voor u geschikt is, hangt af van een aantal factoren. Stel uzelf de volgende vragen:

  ·       Moet de buitenboordmotorsteun verstelbaar zijn? Of dient de motorsteun alleen als opslag?
  ·       Waar gaat u de steun monteren? Aan de spiegel, railing of hekstoel?
  ·       Wat is de diameter van de railing/hekstoel?
  ·       Hoe zwaar is de buitenboordmotor?

  In de specificaties bij elk product leest u voor welke toepassingen de buitenboordmotorsteun geschikt is. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

  Verstelbare motorsteun voor buitenboordmotor

  Een verstelbare buitenboordmotorsteun gebruikt u wanneer u de buitenboordmotor wilt kunnen kantelen. Een buitenboordmotor stoel heeft vaak meerdere posities waardoor u de motor kunt ophalen bij ondiep water. Het gewicht van uw buitenboordmotor bepaalt welke steun u nodig heeft. Bij Boottotaal vindt u motorsteunen voor buitenboordmotoren van maximaal 30 kg, 35 of 50 kg. Het bevestigen van een buitenboordmotorsteun luistert nauw. De steun dient precies in het midden van de spiegel bevestigd te worden en op de juiste hoogte – dit is afhankelijk van de schachthoogte van de buitenboordmotor – zodat de anti-ventilatieplaat tien centimeter onder het wateroppervlak staat. Raadpleeg een professional en/of de montagehandleiding.

  Denk eraan dat u tijdens het varen regelmatig controleert of de klemschroeven nog goed vastzitten, deze kunnen door trilling losraken waardoor u de buitenboordmotor kunt verliezen. Door een kabel tussen de buitenboordmotor en steun te monteren, voorkomt u dat de motor naar de bodem zinkt. 

  Teak buitenboordmotorsteun voor zeilboot

  De ophanging van een buitenboordmotor kan ook met behulp van een niet-kantelbare motorsteun voor railingmontage. Deze is verkrijgbaar in kunststof, maar ook in teakhout. Zo’n teak motorsteun is bij uitstek geschikt voor een zeilboot. Deze steun kunt u ophangen aan de railing of hekstoel met behulp van (los verkrijgbare) klemmen.

  Boottotaal: uw online watersportwinkel

  Bij Boottotaal vindt u meer dan 25.000 watersportartikelen die grotendeels uit voorraad leverbaar zijn. Ook voor buitenboordmotorsteunen en –trolleys zit u hier goed. Heeft u telefonisch advies nodig? Wij zijn op werkdagen bereikbaar op +31 (0)418-514018.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »