Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag te vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Bilgepompen

  Bij Boottotaal vindt u de grootste collectie bilgepompen van bekende merken als Whale, Johnson, Seaflo, Flojet, Rule, Lalizas, Attwood en Talamex. Neem gerust contact op wanneer u hier vragen over heeft. We helpen u graag!... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  163 Producten
  Aanbieding
  Bilge pomp L450 12 V

  Bilge pomp L450 12 V

  Krachtige 12 volt bilgepomp met een laag stroomv...
  20,95
  Aanbieding
  Bilgepomp aansluitset

  Bilgepomp aansluitset

  Handige bilgepomp aansluitset met 1,5 meter slan...
  15,95
  Aanbieding
  Sea Flo automatische bilgepomp 47 L/min. (750 gph)
  48,95
  25% korting
  Bilgepomp Johnson L 450 Duo12 Volt automatisch
  64,50
  Whale supersub smart 650 - 12volt

  Whale supersub smart 650 - 12volt

  Deze automatische lenspompen bieden meer capacit...
  79,90
  Aanbieding
  Drainman lenspomp
  64,95
  LP900S Rule LoPro Automatische Bilgepomp LP900S 3400 l/u 12V
  79,80
  Aanbieding
  Handlenspomp
  20,60
  Compacte handlenspomp

  Compacte handlenspomp

  Deze handlenspomo pompt elke bilge gemakkelijk l...
  52,70
  LP900D Rule LoPro Bilgepomp LP900D 3400 l/u 12V Externe activatie
  61,90

  Bilgepompen

  Zoekt u een handmatige of automatische bilgepomp? Met of zonder vlotterschakelaar? Wij hebben altijd de juiste pomp voor u op voorraad! Ook voor vuilwaterpompen, koelwaterpompen, brandstofpompen en waterfilters bent u bij ons aan het juiste adres.


  Soorten bilgepompen voor de boot

  Een bilgepomp, wat is dat? Met een bilgepomp voorkomt u dat de bilge van uw boot vol water komt te staan. Water in de bilge kan ontstaan bij lekkage of een grote hoeveelheid regen- of buiswater. Omdat de bilge niet zichtbaar is van buitenaf, kan er ongemerkt veel water in komen te staan. Met alle gevolgen van dien. Een bilgepomp zorgt ervoor dat het water wordt afgevoerd. Er zijn verschillende soorten bilgepompen:

  •   Bilgepomp handmatig: deze membraanpomp, ook wel handlenspomp genoemd, is voorzien van een hendel die u heen en weer beweegt zodat het water weggezogen wordt. Het nadeel van zo’n handbediende bilgepomp is dat u zelf de bilge regelmatig moet controleren op bilgewater.
  •   Bilgepomp elektrisch: een elektrische bilgepomp werkt op 12V of 24V. Door een schakelaar om te zetten, slaat de pomp aan en wordt de bilge elektrisch leeggepompt. Het voordeel is dat u niet zelf hoeft te pompen. Bij Boottotaal vindt u ook een bilgepomp op batterij.
  •   Bilgepomp met vlotterschakelaar: wilt u zorgeloos varen? Dan kiest u voor een bilgepomp met vlotterschakelaar. De vlotter zorgt ervoor dat de pomp automatisch aanslaat zodra het bilgewater een bepaald niveau bereikt. Naast pompen met ingebouwde vlotter, zijn er ook losse vlotters leverbaar voor de bilgepompen. Voor extra veiligheid kunt u een alarmsysteem installeren dat een signaal afgeeft wanneer het water niet snel genoeg wordt weggepompt. Bij Boottotaal vindt u de hoogwater-alarmsystemen van Rule.


  Bilgepomp kiezen: waar moet u op letten?

  Bij het kiezen van de juiste bilgepomp is het belangrijk dat u let op de afvoercapaciteit van de pomp. Bij elke bilgepomp staat aangegeven hoeveel liter de pomp per uur kan afvoeren en wat de opvoerhoogte is. Hoe groter uw boot, hoe meer capaciteit u nodig heeft. Soms is het zelfs nodig om meerdere bilgepompen te installeren. Wilt u een bestaande bilgepomp vervangen? Bijvoorbeeld uw Johnson bilgepomp? Let dan goed op de slangaansluiting. De diameter van de slangaansluiting vindt u bij elk product. Een bilgepomp aansluiten kunt u over het algemeen gewoon zelf doen, lees daarvoor de meegeleverde gebruiksaanwijzing.


  Bilgepomp online kopen

  De Johnson bilgepomp is een bestseller in onze watersport webshop, net als de Whale lenspomp. Deze pompen hebben we in verschillende uitvoeringen zodat u altijd de juiste (vervangende) pomp vindt voor uw boot. Daarnaast vindt u bij ons ook andere handmatige en elektrische bilgepompen van kwaliteitsmerken als Rule, Seaflo en Talamex. Advies nodig? Neem contact met ons op! Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste bilgepomp of lenspomp, vuilwaterpompen, koelwaterpompen, brandstofpompen,hoosmaten en meer voor de boot.

   

  Veelgestelde vragen

  Wat doet een bilgepomp?
  Een bilgepomp voert water eenvoudig af uit je boot. Dit kan om regenwater gaan, maar bijvoorbeeld ook om lekwater. Het wordt altijd aangeraden een bilgepomp te hebben op uw boot.

   

  Welke soort bilgepomp moet ik kiezen?
  Het is belangrijk dat u let op de afvoercapaciteit van de pomp. Hoe groter de boot, hoe meer capaciteit u nodig heeft. In sommige gevallen is het zelfs nodig om meerdere bilgepompen te installeren.

   

  Welke merken bilgepompen zijn er?
  De Johnson bilgepomp is een bestseller bij Boottotaal, net als de Whale lenspomp. Hierin zijn verschillende uitvoeringen te koop. Daarnaast hebben we ook bilgepompen van merken als Rule, Seaflo en Talamex.

   

  Werkt een bilgepomp automatisch?
  Er zijn zowel handmatige als automatische bilgepompen. Met een handmatige bilgepomp beweegt u een hendel heen en weer zodat het water weggezogen wordt. Bij een automatische bilgepomp gebeurt dit logischerwijs zonder dat u iets hoeft te doen.

   

  Meer vragen over bilgepompen?
  Neem contact op met ons! We helpen u graag verder bij het vinden van de juiste bilgepomp.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »