Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Scheepsbellen

   Een koperen scheepsbel geeft je schip een klassieke touch. Bekijk snel wat er bij jouw boot past!... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   2 Producten

   Scheepsbellen

   Een koperen scheepsbel geeft je schip een klassieke touch. Wist je dat scheepsbellen vroeger door de marine werden gebruikt om de scheepswachten af te lossen? Elk half uur werd de bel geluid, na acht keer bellen werden de wachten afgelost. Ook bij gevaar werd er aan de bel getrokken. Tegenwoordig heeft de scheepsbel vooral een decoratieve functie. We komen de scheepsbel niet alleen op boten tegen, maar ook boven de bar in de kroeg, op scholen en thuis.


   Scheepsbellen voor de watersport

   Of je nu een motorboot, zeiljacht of sloep heeft, een scheepsbel is een onmisbaar bootaccessoire. Vooral de koperen scheepsbel is in trek bij watersporters. Je kunt de bel gebruiken om de aandacht van de brugwachter te trekken of te waarschuwen bij gevaar. Ook kun je ervoor te zorgen dat alle bemanning aan boord komt om zich klaar te maken voor vertrek. Een goudkleurige scheepsbel wordt in de volksmond een koperen scheepsbel genoemd, maar is vaak gemaakt van messing. Dit materiaal is sterk en stootvast. Naast een koperen bel, bestaan er verchroomde messing scheepsbellen. Deze zijn iets moderner dan de koperen variant, maar net zo chic.


   Koperen scheepsbel poetsen

   Een koperen scheepsbel buiten gebruiken, is uiteraard mogelijk. Hou er wel rekening mee dat messing corrodeert. Het best is daarom om de bel onder een afdak te hangen. Om de glans van je koperen bel te behouden, is het belangrijk om hem regelmatig te poetsen. Hiervoor kunt je koperpoets gebruiken. Gebruik een zachte microvezeldoek om de koperpoets aan te brengen, zodat er geen kleine krassen op het koper ontstaan.


   Scheepsbel graveren

   Bent je op zoek naar een gepersonaliseerd cadeau voor de doop van een schip, een huwelijk, jubileum of de geboorte van een kind? Het is mogelijk om een koperen scheepsbel te laten graveren. Bijvoorbeeld met de naam van de kapitein, het bruidspaar, de jubilaris óf vereeuwig een bijzondere datum in het koper. Helaas bieden wij deze dienst niet zelf aan. 


   Scheepsbel kopen bij Boottotaal

   Bij Boottotaal vindt je koperen scheepsbellen in drie verschillende diameters: 10, 15 en 20 centimeter. Een scheepsbel van 20 cm is de meest verkochte variant. Een scheepsbel ophangen is heel eenvoudig. Aan de bel zit een houder die je aan een muur of een teak naambord kunt bevestigen. Heeft je nog een vraag over dit product? Neem gerust contact met ons op.