Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Marifoon kopen

   Ben je op zoek naar een marifoon, bedoeld voor de maritieme communicatie? Een marifoon kan berichten zenden en ontvangen tussen jou als schipper of vaarder en de sluismeester, havenmeester en verkeersposten.... Toon meer

   Prijs

   -
   1 Product
   Icom handmarifoon IC-M25

   Icom handmarifoon IC-M25

   De portofoon is voorzien van een groot LCD-scherm voor eenvoudige bediening.

   Deliverytime

   216,-

     Marifoon kopen

     Marifoon kopen? Bij Boottotaal vind jij de marifoon waarnaar je op zoek bent. Ons assortiment watersportartikelen is op zorgvuldige wijze samengesteld, zodat je altijd verzekerd bent van kwaliteit. Daarbij worden al onze producten tegen een aantrekkelijk tarief aangeboden en hebt altijd toegang tot specialistisch advies. Meer weten over het aanschaffen van een marifoon? Neem gerust contact met ons op. Ons team zit klaar om jou – geheel vrijblijvend – te adviseren.


     Eigenschappen marifoon

     Met een marifoon ben je in de gelegenheid om contact te leggen met andere schepen. Ideaal, want op deze manier creëer je een veilige situatie op het water. Vaar jij regelmatig op plekken waar veel andere boten passeren, zoals sluizen en verkeersposten? Met een marifoon communiceer je op eenvoudige wijze met andere schepen. Contact maken met de kustwacht? Ook daarvoor is een marifoon uitermate geschikt.


     Wanneer is een marifoon verplicht?

     Heb jij een boot groter dan twintig meter? Een marifoon is in dat geval – in Nederland – verplicht. Vaar je regelmatig op buitenlandse wateren, dan dien je rekening te houden met de regels die in het desbetreffende land geleden. In België dien je bij schepen van minstens zeven meter een marifoon te gebruiken. Let op: een mobiele telefoon is geen vervanger van een marifoon. Deze is niet waterdicht en heeft niet overal bereik.


     Marifoon certificaat

     Voor het gebruiken van een marifoon heb je een certificaat nodig. Dit certificaat toont aan dat je in staat bent om een ingebouwde marifoon en handmarifoon te bedienen. Voor watersporters is een Marcom-B certificaat (in Nederland) vereist. Voor wereldwijde scheepsvaart heb je een Marcom-A certificaat nodig. In plaats van een marifoon een VHF-portofoon gebruiken? In de pleziervaart is het toegestaan. Houd bij het kopen van een marifoon rekening met de volgende punten:
     - De registratie van de marifoon;
     - De ATIS-code, zodat sluismeesters en anderen weten wie er gebeld heeft;
     - De DSC voor als je op zee vaart;
     - Het zendvermogen. Deze dient voor pleziervaart in Nederland op W1 te staan. Op deze manier worden storingen voorkomen.


     Marifoon kopen bij Boottotaal

     Kies in onze webshop een marifoon die op jouw wensen en budget aansluit en je bent verzekerd van de beste kwaliteit. Al onze marifonen voldoen aan de wettelijke regelgeving. Hulp nodig met het registreren van een marifoon of wil je graag specialistisch advies? Vraag onze klantenservice dan gerust om hulp.