Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen je goed uitgerust het water op!

  Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Marifoon

  Bent u op zoek naar een marifoon, bedoeld voor de maritieme communicatie? Een marifoon kan berichten zenden en ontvangen tussen u als schipper of vaarder en de sluismeester, havenmeester en verkeersposten.... Toon meer

  Prijs

  -
  1 Product
  Icom handmarifoon IC-M25

  Icom handmarifoon IC-M25

  De portofoon is voorzien van een groot LCD-scher...
  216,-

  Marifoon

  Daarnaast kunt u ook contact leggen met andere schepen. Helemaal ideaal als beroeps- en pleziervaart door elkaar heen varen, is goede communicatie belangrijk om een veilige omgeving te creëren op water.

  Marifoon kopen verplichting?

  Voor  een marifoon mag gebruiken, moet u een examen afgelegd hebben en daar een certificaat voor behaald worden. Er moet minimaal één persoon aanwezig zijn die het basisexamen heeft afgelegd. Vaart u op een boot met een lengte van minder dan 20 meter, dan is een marifoon niet verplicht in Nederland. Gaat u de grens over bij België, dan geldt een maximale lengte van 7 meter voor het niet verplichten van het gebruik van een marifoon. Heeft u een radar aan boord, dan is een marifoon verplicht en de mobiele telefoon is nooit een vervanger voor een marifoon, omdat die niet waterdicht is en niet overal bereik heeft.

  Marifoon kopen zonder certificaat

  In plaats van een marifoon mag tegenwoordig in de pleziervaart ook een VHF portofoon gebruikt worden. Gaat u wel voor een marifoon, dan moet u dus een certificaat behaald hebben, waarmee u een ingebouwde marifoon kunt bedienen en een handmarifoon. Doet u aan watersport, dan moet u een SRC behalen, anders voldoet een Marcom-B certificaat voor in Nederland. Voor wereldwijde scheepvaart moet u een Marcom-A certificaat halen, zodat u door heel de wereld kunt communiceren. Verder moet u bij het kopen van een marifoon denken aan:

  • De registratie van de marifoon;
  • De Atis code, zodat sluismeesters et cetera weten wie er gebeld heeft;
  • De DSC voor als u op zee vaart;
  • Het zendvermogen. Deze dient voor pleziervaart in Nederland op W1 te staan, om storingen te voorkomen.

  Koop uw marifoon bij Boottotaal

  Koop uw marifoon bij Boottotaal en u bent verzekerd van de beste kwaliteit marifonen die ook volledig voldoen aan alle regels. Heeft u hulp nodig met het registreren van een marifoon of wilt u specialistisch advies, vraag onze klantenservice dan gerust om hulp!