Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag te vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Gashendels

  Wilt u de buitenboordmotor op afstand bedienen? Dan is het handig om een gashendel aan de stuurconsole van uw boot te monteren. Hiermee kunt u gas geven en de boot in de achteruit-stand zetten zonder dat u eerst naar de buitenboordmotor moet lopen.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  7 Producten

  Gashendels

  Gashendels zijn er in vele varianten:

  • Gashendel boot opbouw: deze wordt bovenop de stuurconsole gemonteerd. Een opbouw gashendel bestaat uit één of twee hendels.
  • Gashendel boot zij-montage: deze wordt aan de zijkant van de stuurconsole of aan de kuipwand gemonteerd. Zeker op zeilboten zien we deze variant vaak terug.
  • Gashendel boot met trim: een trimknop op de gashendel voorkomt dat de hendel beweegt door trillingen van de motor. De werking van een gashendel met trim is iets anders dan een hendel zonder trim: wanneer u de boot in z’n vooruit, achteruit of in de neutraalstand wilt zetten, drukt u de knop in tijdens het schakelen.

  Bij Boottotaal vindt u onder andere gashendels van Allpa en Teleflex. Voor het aansluiten van een gashendel op de boot heeft u ook schakel- en gaskabels nodig. Ook deze vindt u in onze webshop.


  Buitenboordmotor op afstand bedienen: gashendels en meer

  Wat heeft u allemaal nodig om de buitenboordmotor (of inboard motor) op afstand te bedienen?

  • Stuurwiel: door te sturen met een stuurwiel in plaats van met de buitenboordmotor zelf, wordt het besturen van de boot makkelijker en heeft u meer bewegingsvrijheid. Bij Boottotaal kunt u stuurwielen los kopen, maar we hebben ook complete stuursets inclusief kabels en andere montagebenodigdheden.
  • Stuurkabels: hiermee legt u de verbinding tussen de motor en het stuurwiel. Stuurkabels moeten regelmatig vervangen worden doordat ze onderhevig zijn aan roest.
  • Schakel- en gaskabels: deze zijn nodig om de verbinding te maken tussen de motor en de gashendel. Ook deze moet u regelmatig vervangen.
  • Gashendels: om op afstand gas te kunnen geven, heeft u een gashendel nodig. Bij Boottotaal hebben we opbouw- en zijmontage gashendels met en zonder trim en in verschillende prijsklassen.


  Boottotaal: zorgeloos genieten van het leven op het water

  Wij willen dat u maximaal en zorgeloos van het leven op het water kunt genieten. Daarom bieden wij een compleet assortiment aan watersportartikelen waarmee uw boot van alle gemakken wordt voorzien. Van dekuitrusting tot bootmeubels. Maar ook voor het op afstand besturen van de buitenboordmotor, vindt u bij ons alle onderdelen. De meeste artikelen zijn uit voorraad leverbaar waardoor u ze binnen twee werkdagen in huis heeft.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »