Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag te vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Ankerballen

  Ankerballen zorgen ervoor dat u overdag herkent wordt als een schip dat voor anker ligt. Dit is een internationaal erkend signaal. Vragen hierover? Vraag het ons! Ankerbal zwart 31 cm. Internationaal erkend signaal voor overdag dat door boten wordt g... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  4 Producten
  Aanbieding
  Ankerbal
  € 12,95
  Ankerbal 30 cm zwart
  € 7,80
  Ankerbal 35 cm zwart
  € 10,25

  Ankerballen

  Wanneer u op een zomerse dag het anker uitgooit, moet u niet vergeten om de ankerbal te hijsen. Hiermee laat u aan andere boten zien dat u voor anker ligt. Een ankerbal is essentieel voor het juiste gebruik van uw bootanker. Een ankerbal, ook wel ankerbol genoemd, bestaat uit twee ronde zwarte schijven die u in elkaar schuift. Bij Boottotaal vindt u ankerballen van Talamex, Allpa en Lalizas. 

  Ankerbal verplicht?

  Die vraag krijgen we vaak: is een ankerbal verplicht? Ja, op de meeste wateren wel. Wanneer u volledig afgezonderd van de vaarroutes, ergens op de binnenwateren van Nederland voor anker gaat, is een ankerbal niet verplicht. Toch raden we aan om hem ook dan te hijsen. Een ankerbal behoort dus tot de standaard uitrusting van uw schip. Doordat de bal uit twee losse schrijven bestaat, is hij eenvoudig op te bergen in de bakskist. Een ankerbal gebruikt u overdag, ’s avonds en ’s nachts gebruikt u ankerlicht dat rondom schijnt.


  Benodigdheden bij het voor anker gaan

  Door voor anker te gaan, maakt u optimaal gebruik van de vrijheid die het water biedt. Toch moet u wel met een aantal dingen rekening houden voordat u uw anker uitgooit. Bijvoorbeeld de diepte van het water. U moet er zeker van zijn dat uw anker- ketting en lijn lang genoeg zijn om tot op de bodem te komen.  Daarbij moet er genoeg ruimte rondom uw boot zijn. Door stroming en wind, kan uw boot namelijk gaan draaien. Zoek dus een ruime, beschutte plek. Ook het gebruik van een ankerboei raden we aan. Ankerboeien zijn geel, rood of oranje en maakt u met een aparte ankerboeilijn vast aan uw anker. Een ankerboei markeert de plek waar uw anker ligt. Zo voorkomt u dat uw ankerlijn kruist met de lijn van een andere boot. Tot slot moet u de ankerbol hijsen zodat andere boten zien dat u voor anker ligt.


  Ankerballen, ankers, ankerlijnen & meer

  Boottotaal biedt een groot aanbod aantrekkelijk geprijsde artikelen voor de professionele en recreatieve watersporter. Als u goed voorbereid wilt gaan varen is het van belang om over de juiste dekuitrusting te beschikken. Boottotaal biedt niet alleen ankerballen, ankers, ankerlijnen, ankerlieren en fenders, maar alles wat u maar nodig heeft voor op en rondom de boot. Heeft u nog vragen over de ankerballen of een van onze andere artikelen? Neem gerust contact op.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »