Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Ankerballen

   Ankerballen zorgen ervoor dat u overdag herkent wordt als een schip dat voor anker ligt. Dit is een internationaal erkend signaal. Vragen hierover? Vraag het ons! Ankerbal zwart 31 cm. Internationaal erkend signaal voor overdag dat door boten wordt g... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   4 Producten

   Ankerballen

   Wanneer je op een zomerse dag het anker uitgooit, moet je niet vergeten om de ankerbal te hijsen. Hiermee laat je aan andere boten zien dat je voor anker ligt. Een ankerbal is essentieel voor het juiste gebruik van je bootanker. Een ankerbal, ook wel ankerbol genoemd, bestaat uit twee ronde zwarte schijven die je in elkaar schuift. Bij Boottotaal vindt je ankerballen of ankerbollen van Talamex, Allpa en Lalizas. 


   Ankerbal verplicht?

   Die vraag krijgen we vaak: is een ankerbal verplicht? Ja, op de meeste wateren wel. Wanneer je volledig afgezonderd van de vaarroutes, ergens op de binnenwateren van Nederland voor anker gaat, is een ankerbal niet verplicht. Toch raden we aan om hem ook dan te hijsen. Een ankerbal behoort dus tot de standaard uitrusting van je schip. Doordat de ankerbol uit twee losse schrijven bestaat, is hij eenvoudig op te bergen in de bakskist. Een ankerbal gebruikt je overdag, ’s avonds en ’s nachts gebruikt je ankerlicht dat rondom schijnt.


   Benodigdheden bij het voor anker gaan

   Door voor anker te gaan, maak je optimaal gebruik van de vrijheid die het water biedt. Toch moet je wel met een aantal dingen rekening houden voordat je je anker uitgooit. Bijvoorbeeld de diepte van het water. Je moet er zeker van zijn dat je anker- ketting en lijn lang genoeg zijn om tot op de bodem te komen.  Daarbij moet er genoeg ruimte rondom je boot zijn. Door stroming en wind, kan je boot namelijk gaan draaien. Zoek dus een ruime, beschutte plek. Ook het gebruik van een ankerboei raden we aan. Ankerboeien zijn geel, rood of oranje en maakt je met een aparte ankerboeilijn vast aan je anker. Een ankerboei markeert de plek waar je anker ligt. Zo voorkomt je dat je ankerlijn kruist met de lijn van een andere boot. Tot slot moet je de ankerbol hijsen zodat andere boten zien dat je voor anker ligt.


   Ankerballen, ankers, ankerlijnen & meer

   Boottotaal biedt een groot aanbod aantrekkelijk geprijsde artikelen voor de professionele en recreatieve watersporter. Als je goed voorbereid wilt gaan varen is het van belang om over de juiste dekuitrusting te beschikken. Boottotaal biedt niet alleen ankerballen, ankers, ankerlijnen, ankerlieren en fenders, maar alles wat je maar nodig heeft voor op en rondom de boot. Heeft je nog vragen over de ankerballen of een van onze andere artikelen? Neem gerust contact op.