Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Dekluiken

   We hebben een mooi assortiment dekluiken. Ze kunnen gemonteerd worden. Let dan vooral op de maat. Heb je vragen, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag goed uitgerust het water op!... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   66 Producten
   Voordeel pakker
   Opal luik SATIN 314 X 314 mm

   Opal luik SATIN 314 X 314 mm

   Mooi afgewerkt dekluik voor een zeer aantrekkelijke prijs.

   Deliverytime

   179,-

     Dekluiken

     Een dekluik monteert je in het bovendek om je kajuit van licht en frisse lucht te voorzien. Bij Boottotaal hebben we dekluiken van Goiot System, Moonlight en Lewmar. Hiermee kun je een bestaand dekluik, ook wel dakluik genoemd, vervangen of zelf een nieuw luik installeren. De luiken zijn verkrijgbaar in uiteenlopende maten.


     Functie dekluiken

     Dekluiken zijn de ramen van je boot. U kunt de luiken openzetten om de kajuit te ventileren. Sommige luiken hebben een telescopische uitzetter waarmee je het luik traploos kunt openen. Zo bepaalt je zelf hoe ver je het dekluik openzet. Vaak kunt je het luik ook helemaal openklappen door de telescopische uitzetter los te maken. Behalve dat een dekluik zorgt voor ventilatie, heeft het nog een paar functies:

     •   Luchtafvoer boven de kombuis: wanneer je staat te koken, is het belangrijk dat de dampen worden afgevoerd. Met een luik boven je kombuis, creëert je een afvoersysteem om kookluchtjes en stoom naar buiten af te voeren.
     •   Ventilatie badkamer: wanneer je doucht aan boord, heeft je voldoende ventilatie nodig om de stoom die vrijkomt tijdens het douchen af te voeren naar buiten. Ook hiervoor kunt je, naast een ventilatierooster, een dekluik gebruiken.
     •   Vluchtluik: een dekluik wordt ook weleens vluchtluik genoemd omdat dit de nooduitgang van je kajuit is. Het meest verkochte vluchtluik voor de boot is 50x50 cm. Dat is groot genoeg om doorheen te klimmen in geval van nood.
     •   Inspectieluik boot: wanneer je makkelijk toegang wilt hebben tot bepaalde electronica, kunt je een dekluik als inspectieluik gebruiken.


     De dekluiken in onze watersport webshop zijn volledig waterdicht en voorzien van ergonomische handgrepen. Deze kun je zowel van binnenuit als van buitenaf openen en sluiten. Uiteraard zijn de luiken voorzien van een vergrendeling zodat het luik niet ongewenst van buitenaf opengemaakt kan worden. We hebben ook los verkrijgbare horren voor je dekluiken.


     Dekluik monteren

     Wil je een bestaand dekluik of dakluik vervangen? Meet dan de maat op van het gat waar het nieuwe dekluik in geplaatst moet worden. Deze moet overeenkomen met de binnenmaat van je nieuwe dekluik. De buitenmaat geeft de totale afmeting van het luik aan. Bij Boottotaal vind je dekluiken in verschillende maten. De kleinste is 285x230 mm, de grootste 681x681 mm. Heeft je nog vragen over de dekluiken? Neem gerust contact met ons op.