Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Tapes en reparatie

   Wanneer je op zee bent, kan het weleens voorkomen dat er iets stuk gaat aan boord. Bij Boottotaal vind je daarom een groot assortiment tapes waarmee je elke reparatie snel en doeltreffend uitvoert.... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   73 Producten

   Tapes en reparatie

   Uiteraard zijn de tapes watervast en speciaal bedoeld voor de watersport. Naast reparatietape, hebben we anti-sliptape, waterlijntape, reflecterende tape, afplaktape, tapijttape en meer. Onder andere van PSP Marine Tapes en HPX.


   Soorten tapes voor de boot

   Doordat een boot constant in beweging is en met meerdere krachten te maken heeft, kan het voorkomen dat er iets breekt, scheurt of barst. Om waterschade of andere problemen te vermijden, is het dan noodzakelijk om snel in actie te komen. Gelukkig bestaan er heel veel soorten watervaste tapes waarmee vrijwel elke breuk, scheur of barst (tijdelijk) gerepareerd kan worden. Maar tape kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Bij Boottotaal vind je onder andere de volgende soorten:

   • Zeilreparatietape: hiermee kunt je je zeilen repareren, bijvoorbeeld wanneer er een scheur in zit. Je kunt het op rol kopen, maar ook als repair patch. Zeilreparatietape is in allerlei kleuren verkrijgbaar.
   • Duck tape: deze tape behoort tot de standaarduitrusting van elke boot. Duck tape is oersterk en waterdicht waardoor je echt alles ermee kunt repareren: van het dichten van een gat in de rubberboot tot het repareren van je zeilkleding.
   • Waterlijntape: met deze watervaste tape kunt je de waterlijn van je boot markeren. Waterlijntape is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Bij Boottotaal vindt je waterlijntape van PSP Marine.
   • Dubbelzijdige tape: deze kunt je gebruiken om iets op te hangen, ter vervanging van schroeven, lijm of popnagels. De tape is geschikt voor zware belasting.
   • Anti-slip tape: deze kunt je bijvoorbeeld aanbrengen op de traptredes aan boord of op andere gladde plekken. De tape is geschikt voor binnen en buiten en bestand tegen water en olie.
   • Klittenband op rol: handig om bijvoorbeeld de bootkussens te bevestigen aan de rugleuning en/of zitting van de bank zodat ze niet wegglijden.
   • Reflecterende tape: deze kunt je aanbrengen op je zeilkleding, maar ook bijvoorbeeld op de trailer van je boot.
   • Tell tales: deze plakt je op de zeilen. Door de stand van de tell tales weet je of de zeilen goed getrimd zijn. 


   Veiligheid aan boord

   Veiligheid aan boord is heel belangrijk. Wanneer je op het water bent, moet je soms snel kunnen handelen. Met ons ruime assortiment (reparatie)tapes kunt je kleine en grote reparaties snel uitvoeren.

   Tip! Zorg ervoor dat je altijd genoeg tape op voorraad heeft én dat de tape niet te oud is. Na verloop van tijd droogt tape namelijk uit. In onze watersport webshop bestelt je (zeil)reparatietape en andere watervaste tape voor de boot eenvoudig online.