Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Gasleidingen

   Er bestaan twee soorten gasleidingen: flexibele gasleiding en vaste gasleiding. Beide soorten worden aan boord toegepast. De voorkeur gaat uit naar vaste gasleidingen van koper of rvs. Deze zijn hard en daardoor minder gevoelig voor beschadigingen.... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   13 Producten

   Gasleidingen

   Gas aan boord wordt gebruikt om te kunnen koken en eventueel voor het verwarmen van de kajuit. Het hebben van gas aan boord brengt risico’s met zich mee. Het is daarom van belang dat je de gasinstallatie door een vakman laat installeren en regelmatig laat controleren. Bovendien moeten gasslangen en gasdrukregelaars eens in de zoveel jaar worden vervangen. Bij Boottotaal vindt je een ruim assortiment accessoires voor een veilige gasinstallatieaan boord, zoals gasbeugels, gaskranen, messing koppelstukkenen gasleidingen. Op deze pagina lees je meer over het gebruik van gasleidingen op je boot.


   Gasleidingen voor de boot: waar moet je op letten?

   Er bestaan twee soorten gasleidingen: flexibele gasleiding en vaste gasleiding. Beide soorten worden aan boord toegepast. De voorkeur gaat uit naar vaste gasleidingen van koper of rvs. Deze zijn hard en daardoor minder gevoelig voor beschadigingen (en dus lekkage). Toch zijn er een paar plekken een boord waar alleen met een flexibele slang gewerkt kan worden, zoals de verbinding tussen het leidingsysteem en het fornuis en de gasfles en de vaste leiding. Voor deze verbindingen worden thermosplast gasslangen gebruikt. Deze zijn vaak oranje en kun je bij Boottotaal in verschillende standaard maten of per meter bestellen. Je vindt ook gasslangen met knelkoppelingen in onze watersport webshop.


   Gasleidingen vervangen

   Je moet er niet aan denken dat je en je passagiers in gevaar worden gebracht door een probleem met je gasinstallatie. Een lekkende gasfles of -slang kan een ontploffing of brand tot gevolg hebben. Om er zeker van te zijn dat je gasinstallatie aan boord veilig is en goed blijft functioneren, is het belangrijk om deze eens in de drie jaar te laten controleren door een keurmeester. Daarbij moeten flexibele gasslangen eens in de drie jaar worden vervangen omdat het materiaal door de jaren heen zwakker wordt.


   Let op: wij raden aan om altijd een gasalarm onderin de boot te installeren (butaangas en propaangas zakken naar beneden) zodat er een alarm afgaat wanneer er gas lekt in je kajuit. Draai bovendien de gaskraan altijd dicht wanneer je van boord gaat of gaat slapen op de boot.


   Datum op gasslang

   Op een flexibele gasslang staat een datum; dat kan zijn de datum waarop de gasslang is geproduceerd of de uiterste houdbaarheidsdatum. Wanneer het de uiterste houdbaarheidsdatum is, ziet je staan ‘to be replaced before …’. Aangeraden wordt om flexibele gasleidingen aan boord in elk geval elke drie jaar te vervangen (of eerder wanneer de gasslang beschadigd is!).

   Heb je nog vragen over de gasleidingen voor de boot? Neem gerust contact met ons op.