Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Zondag 13 Mei 2023

   Wat is de beste fluistermotor?

   Het water opgaan is ontspannen en een en al genieten. Maar dat geldt natuurlijk alleen als jij jouw elektrische boot op orde hebt. Omdat je graag de beste fluistermotor zou aanschaffen, ben jij je nu in het aanbod aan het verdiepen. Slim! Maar waarom zullen we je bij Boottotaal gewoon niet direct vertellen wat de allerbeste fluistermotor is, zodat jij niet verder hoeft te zoeken? Omdat er helaas geen eenduidig antwoord is. Wat voor jou de beste elektrische motor is, hangt volledig van jouw wensen af. Benieuwd waarmee je rekening moet houden? Lees dan onderstaand artikel.

   Traploze fluistermotor VS standenschakelaar motor

   Het grootste onderscheid tussen de fluistermotoren is het gebruik van een standenschakelaar of een traploze snelheidsregeling. Wanneer jij kiest voor een standenschakelaar beschikt de motor over een versnellingsbak waarbij er over het algemeen vijf versnellingen vooruit en drie achteruit aanwezig zijn.

   Ben jij een visser en gebruik jij jouw elektrische motor boot voornamelijk om te gaan vissen? Dan is een dergelijke motor zeer geschikt. Gebruik je jouw elektrische boot voornamelijk om (lange) afstanden te varen, dan is een traploze fluistermotor een aanrader. Hiermee kan je gedoseerd schakelen waardoor de snelheid nauwkeuriger wordt afgestemd. De traploze fluistermotor is bovendien zuiniger en gaat – gemiddeld genomen – langer mee dan een standenschakelaar motor.

   Hoeveel pk heeft een fluistermotor?

   Pk staat voor paardenkracht en toont ons het vermogen dat een fluistermotor heeft. Vaak denken mensen dat het aantal pk voor de snelheid staat, maar laat je niet misleiden. Met het aantal pk wordt het energieverbruik aangetoond. Het geeft niet aan hoe hard een motor daadwerkelijk kan stuwen.

   De meeste fluistermotoren hebben 1 tot 2 pk.
   Ben je op zoek naar een fluistermotor 24v? Een fluistermotor met 24 volt wordt officieel een elektrische buitenboordmotor genoemd. Het is een fluistermotor met sterkte stuwkracht waarmee je een hogere snelheid kunt behalen.

   Wil je weten welke snelheden een electrische buitenboord motor kan bepalen? Hier hebben we een speciale blog over geschreven. Deze lees je hier

   Welke elektromotor voor boot?

   In onze webshop vind je fluistermotoren van diverse merken, zoals Minn Kota, Talamex en Haswing en ePropulsion Minn Kota is het absolute paradepaardje onder de fluistermotoren. Het merk staat voor kwaliteit en zorgt gegarandeerd voor langdurig vaarplezier. Gebruik jij jouw elektrische boot minder vaak of voor korte afstanden? Dan bieden de aantrekkelijk geprijsde merken Talamex en Haswing uitstekende fluistermotoren.

   Meer informatie beste fluistermotor

   Wat de beste fluistermotor is? Dat is afhankelijk van jouw budget en wensen. In onze webshop proberen we jou van alle informatie te voorzien, zodat jij de juiste keus maakt. Heb je een vraag voor ons over het uitkiezen van een fluistermotor of wil je meer weten over één van onze andere producten? Neem dan contact met ons op.

   Tips en tricks voor je boot

   Recente artikelen