Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Zaterdag 19 December 2021

      Hoe hard gaat een elektrische buitenboordmotor?

      Snelheid elektrische buitenboordmotor

      De snelheid van een elektrische boot of elektrische vissersboot heeft met verschillende factoren te maken. Allereerst hangt de snelheid af van het totale gewicht van de boot. Het totale gewicht bestaat uit de boot, passagiers, motor, accu en alle bagage die je meeneemt. Ook speelt de vorm van je boot, de windkracht en de stroming van het water een rol. Bij boottotaal houden we dingen graag duidelijk en simpel. Om deze reden tonen we je een formule waarmee je gemakkelijk een inschatting kunt maken.

      Formule snelheid elektrische motor boot

      LBS x 0,085 = snelheid van de boot.

      Bovenstaande formule is een inschatting. Externe factoren zoals de stroming van het water en de wind kunnen de snelheid doen laten afnemen of juist toenemen. Maar, met deze berekening heb je wel een goede indicatie van de snelheid die jouw elektrische boot onder normale omstandigheden kan behalen.

      • Gemiddeld ligt de snelheid van een fluistermotor rond de 8 kilometer per uur.
      • Met een elektrische buitenboordmotor wordt gemiddeld een snelheid van 10 kilometer per uur behaald.

      Hoe hard mag je varen met een buitenboordmotor

      In Nederland zijn er snelheidsregels wanneer je het water opgaat. Over het algemeen ligt de maximale vaarsnelheid op 20 kilometer per uur, maar er zijn ook gebieden waar je wel harder mag varen. Denk hierbij aan grote rivieren en open wateren, zoals het IJsselmeer.

      Wat kost een elektrische buitenboordmotor?

      Elektrische buitenboordmotoren zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. In onze webshop vind je een elektrische motor voor jouw boot van diverse merken en daaraan hangen uiteenlopende prijskaartjes.

      Zo koop je bij ons al een buitenboordmotor – zoals de haswing proturar - voor slechts 299,-

      Meer informatie snelheid elektrische buitenboordmotor

       Hoe hard gaat een elektrische buitenboordmotor? We hopen dat deze vraag na het lezen van dit artikel beantwoord is. Heb je toch nog een vraag of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We adviseren je graag.

      Tips en tricks voor je boot

      Recente artikelen