Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Maandag 28 Februari 2022

      Wakeboarden

      Wakeboarden? Als jij blij wordt van actie op het water, dan is wakeboarden de perfecte activiteit. Ga met een aantal vrienden varen, bind een wakeboard achter de boot en beleef – hilarische – en avontuurlijke momenten.

      Heb jij nog nooit op een wakeboard gestaan? Geen paniek, binnen de kortste keren heb je de technieken onder de knie. We moeten bekennen dat je de eerste keren gegarandeerd van het wakeboard zult vallen, maar als je even volhoudt en blijft proberen zal jij binnen de kortste keren de allergaafste trucs doen.

       

      Een wakeboard kopen? Bij Boottotaal vind je verschillende soorten wakeboards voor een aantrekkelijke prijs. Is het board dat jij op het oog hebt op voorraad, dan heb je deze binnen enkele dagen in huis.


      Wat is wakeboarden?

      Wakeboarden is een watersport waarbij de boarder op een board (in dit geval achter een boot) over het water wordt getrokken. Het houden van balans op een wakeboard vergt behendigheid, maar na een aantal keer proberen, zal je merken dat het steeds beter gaat.

      Een plank waarmee je kunt wakeboarden, wordt gemaakt van hetzelfde materiaal als waterski’s. De boards zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten én in onze webwinkel vind je ze altijd voor een aantrekkelijke prijs. Omdat de temperatuur van het water in ons land niet tropisch te noemen is, raden we je aan om tijdens het wakeboarden een wetsuit te dragen. Zo ben je beschermd tegen de kou en kan je het boarden langer volhouden.


      Wakeboard uitkiezen tips

      Tip 1: Je budget bepalen. Wakeboarden kan je doen op allerlei type wakeboards. Wanneer je weet hoeveel jij kunt en wilt uitgeven, vallen er automatisch een aantal boards af. Mocht je budget onvoldoende zijn om een nieuw wakeboard aan te schaffen, dan is een tweedehands exemplaar een goed alternatief. Let hierbij wel nauwlettend op de staat van het desbetreffende board.


      Tip 2: De juiste lengte bepalen.
      Wat de juiste lengte van het wakeboard is? Dat is afhankelijk van jouw gewicht. 

      Gewicht                 
       Wakeboard lengte in cm  
       Tot 45kg
       <130cm
       40kg tot 70kg
       130cm – 134cm
       60kg tot 80kg
       135cm – 139cm
       80kg tot 110kg
       139cm – 144cm
       90kg tot 120kg
       > 144


      Tip 3: Het juiste type wakeboard bepalen. Er zijn wakeboards die geschikt zijn om achter een boot te binden, maar er zijn ook varianten die aan een kabelbaan worden bevestigd. Bij Boottotaal vind je boards om achter een boot te binden.


      Wakeboard kopen

      Wil je graag een wakeboard kopen of ben je op zoek naar een complete wakeboard set? In onze webshop vind je verschillende soorten wakeboards waarmee jij zelfverzekerd het water op kunt. Wil je meer weten over ons assortiment wakeboards of heb je een vraag over één van onze andere producten? Wij horen het graag. Ons team van specialisten luistert graag naar je wensen en geeft je op basis daarvan geheel vrijblijvend een persoonlijk advies.

      Tips en tricks voor je boot

      Recente artikelen