Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Vrijdag 16 Januari 2023

   De 5 voordelen van elektrische buitenboordmotoren

   De afgelopen jaren is de keuze voor elektrische buitenboordmotoren populairder geworden voor veel watersporters. Deze ontwikkeling is niet lastig te verklaren want de voordelen van een elektrische buitenboordmotor zijn talrijk. Het grootste voordeel dat ervaren wordt zijn de stilte en rust. Het is zonder pruttelende motor nog beter genieten van je gezelschap en omgeving!

   In deze blog gaan we dieper in om de voordelen van de electrische buitenboordmotoren. Naast stilte en rust kunnen we er nog vijf bedenken. Denk aan de betere prestaties, minder onderhoud en daardoor minder kosten. Bovendien zijn elektrische buitenboordmotoren veel vriendelijker voor het milieu. Een onderwerp dat ook gevolgen kent voor de watersport. In de gemeente Amsterdam mag er bijvoorbeeld vanaf 2025 niet meer met een benzine- of dieselmotor gevaren worden. Als niet van roeien houdt is een elektische buitenboordmotor een de enige optie.
    
    
   Hieronder gaan we dieper in op de voordelen:

   Stilte & rust
   Elektrische buitenboordmotoren zijn veel stiller dan hun benzine tegenhangers. Het is daarom een goede keuze voor gebieden met strenge geluidsnormen en stilte gebieden. Maar bovenal zorgt het voor een veel relaxtere vaartocht.

   Milieuvriendelijker:  
   Elektificatie wordt gezien als de weg naar duurzaamheid. Elektische buitenboordmotoren dragen hier enorm aan bij, omdat ze geen schadelijke uitstoot of chemische afvalstoffen produceren. 

   Minder onderhoud:  
   Het mag duidelijk zijn dat er geen olie of brandstof nodig is om elektrisch te varen. De motor hoeft niet gesmeerd of schoongemaakt te worden. Het vervangen van onderdelen komt daardoor zelden voor. 

   Lagere Cost of Ownership:  
   De aanschaf prijs van elektrische buitenboordmotoren incl accu hoeft zeker niet goedkoper te zijn dan een benzinemotor. Als je alle kosten meeneemt van het 'ownership' van een elektische buitenboord motor dan is deze wel veel lager. Je hoeft geen dure benzine te tanken en de motor vraagt geen onderhoud. Bovendien mag je hierin rekening houden met het vijfde voordeel:

   Langere levensduur:  
   Er zitten geen mechanische koppelingen of onderdelen in motor die kunnen slijten. Hierdoor gaat een elektrische motor veel langer mee dan benzinemotoren.

   Ben je dus op zoek naar een stille ken betrouwbare buitenboordmotor dan is een elektrische buitenboordmotor de perfecte keuze voor jou! Bij Boottotaal vind je merken zoals Minn Kota, Talamex en Haswing en ePropulsion. Wil je volledige set aanschaffen? Kijk dan een bij onze kant en klare set aanbiedingen. Natuurlijk denken we graag met je mee, dus neem gerust contact met ons op voor vragen of advies.   

   Tips en tricks voor je boot

   Recente artikelen