Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag te vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Zonnepanelen

  We weten het allemaal: zoals we nu aan onze energie komen, doet geen goed aan het milieu en onze omgeving. Daarom zijn onze zonnepanelen een heel goed en logisch alternatief.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  87 Producten

  Zonnepanelen

  Deze duurzame manier om energie te winnen, wordt onder reguliere huishoudens goed gepromoot, maar zijn ook een ideale oplossing voor op de camping of op de boot. Realiseert u zich welke voordelen zonnepanelen op de boot opleveren, behalve een schonere lucht? Met zonnepanelen op de boot:

  ·         Geniet u van minder kosten en meer vrijheid
  ·         Kunt u langer op het water blijven
  ·         Hoeft u niet na één dag al terug naar de kade om de accu op te laden.

  Bekijk de zonnepanelen bij Boottotaal en check welke voor u het meeste opleveren.  

  Zonnepanelen huren of kopen?

  Het aanschaffen van zonnepanelen is een investering, er zijn kosten aan verbonden. Voor de reguliere huishoudens kunt u voor zonnepanelen een subsidie aanvragen en bedenken of u ze wilt huren of kopen. Zonnepanelen voor de boot zijn wat dat betreft een stuk overzichtelijker. Het oppervlak is kleiner en dat scheelt in de portemonnee. Daglichtpanelen op de boot zijn echt de investering waard, het levert ongelooflijk veel op! En waar vangt u meer licht dan op het open water? Met de juiste zonnepanelen op de boot bent u verzekerd van een goede energievoorziening. Welke passen het best bij u aan boord?

  Welke zonnepanelen zijn geschikt voor u?

  De belangrijkste vraag is hoeveel stroom u op de boot denkt nodig te hebben. Welke apparaten gebruikt u en hoeveel uur per dag gebruikt u deze? Bij de aanschaf van zonnepanelen zijn dat de belangrijkste punten om te berekenen. Denk dan na over de hoeveelheid zonnepanelen en de afmetingen. Er zijn twee soorten zonnepanelen met ieder hun eigen soort zonnecellen. Poly en mono. Beide soorten zonnecellen hebben een hoge lichtgevoeligheid. Alleen de mono versie is effen zwart en heeft een gladdere structuur. Hiermee bent u verzekerd van een maximale lichtopname. Boottotaal biedt beide soorten panelen.

  Hoe gebruikt u zonnepanelen op de boot?

  Met alleen zonnepanelen komt u er niet. Boottotaal heeft alles voor een volledige stroomvoorziening via zonnepanelen;

  ·         Montagemateriaal
  ·         Laadcontrollers
  ·         Accu’s

  Zorg ervoor dat de zonnepanelen op de boot op de juiste manier worden geïnstalleerd. Daarnaast is het belangrijk om met behulp van een controller, of laadregelaar, de stroom te begeleiden van zonnepaneel naar accu. Deze zorgt er ook voor dat het licht omgezet wordt naar een bepaalde hoeveelheid elektriciteit. Let op: een goede controller kan ook als het bewolkt is de lichtintensiteit verbeteren en de energieopbrengst op peil houden.

  Handig! Opvouwbare zonnepanelen zijn ideaal voor op de boot. U klapt ze op en neemt ze gemakkelijk mee wanneer de boot weer een tijdje aan wal blijft.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »