Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   BIPv zonnepanelen

   BIPV staat voor "Building Integrated Photovoltaics". Het toepassen van BIPV-technologie op boten biedt verschillende interessante mogelijkheden en uitdagingen:

   1. Energieonafhankelijkheid: Boten, vooral zeilboten en jachten, hebben vaak beperkte ruimte voor energieopwekking. BIPV-panelen kunnen worde... Toon meer

   Prijs

   -
   27 Producten

   BIPv zonnepanelen

   BIPV staat voor "Building Integrated Photovoltaics". Het toepassen van BIPV-technologie op boten biedt verschillende interessante mogelijkheden en uitdagingen:

   1. Energieonafhankelijkheid: Boten, vooral zeilboten en jachten, hebben vaak beperkte ruimte voor energieopwekking. BIPV-panelen kunnen worden geïntegreerd in het ontwerp van de romp, het dek, of zelfs de zeilen, waardoor de boot deels of volledig zelfvoorzienend kan worden wat betreft elektriciteitsbehoefte.

   2. Gewichtsbesparing: Traditionele zonnepanelen kunnen zwaar zijn en de stabiliteit van een boot beïnvloeden. BIPV-panelen kunnen lichter en flexibeler zijn, waardoor ze geschikter zijn voor gebruik op boten zonder het gewicht significant te verhogen.

   3. Aangepaste vormen en maten: Boten hebben vaak onregelmatige oppervlakken, zoals gebogen dekken en rompen. BIPV-panelen kunnen worden vervaardigd in verschillende vormen en maten om deze oppervlakken te volgen en te maximaliseren, waardoor een groter oppervlak voor energieopwekking wordt gecreëerd.

   4. Weerbestendigheid: Boten worden blootgesteld aan zware weersomstandigheden zoals zout water, sterke wind en intense zon. BIPV-panelen moeten worden ontworpen en vervaardigd met materialen die bestand zijn tegen corrosie, UV-straling en andere omgevingsfactoren om duurzaamheid en betrouwbaarheid te garanderen.

   5. Integratie met andere systemen: BIPV-panelen kunnen worden geïntegreerd met andere energiesystemen aan boord, zoals batterijopslag, om een stabiele en betrouwbare stroomvoorziening te bieden voor de verschillende elektrische apparaten aan boord, zoals verlichting, navigatieapparatuur, communicatiesystemen, en meer.

   6. Esthetiek: Naast functionaliteit is esthetiek ook belangrijk op boten. BIPV-panelen kunnen worden ontworpen om visueel aantrekkelijk te zijn en harmonieus op te gaan in het ontwerp van de boot, waardoor ze niet alleen een bron van energie zijn, maar ook bijdragen aan de algehele uitstraling en waarde van de boot.

   Kortom, BIPV-technologie biedt veelbelovende mogelijkheden voor het leveren van duurzame energie aan boten, met aandacht voor de unieke behoeften en uitdagingen van de maritieme omgeving.