Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Woensdag 4 November 2021

  Rubberboot plakken en reparatie

  De reparatie van een rubberboot of opblaasboot is niet echt ingewikkeld, tenminste als je zorgt voor de goede spullen en alle stappen netjes doorloopt. Let bij het plakken van je rib altijd op het gebruik van de juiste lijm. De keuze van de lijm is namelijk afhankelijk van het materiaal waar de rubberboot van is gemaakt. 


  Materialen rubberboot reparatie

  Er zijn twee soorten materialen die gebruikt worden om rubberboten van te maken, Hypalon of PVC. Hypalon is duurder en duurzamer en behalve goed schuren van de te lijmen oppervlakken, moet je speciale twee-componentenlijm gebruiken. Voor de PVC rubberboten (Hier zijn de meeste rubberboten van gemaakt) gebruik je een- of twee-componenten PVC-lijm. Standaard wordt er 1-componentenlijm geleverd bij een nieuwe rubberboot voor een eventuele rubberboot. Wij adviseren echter wel 2-componentenlijm te gebruiken voor een duurzamere hechting van de reparatie. 


  Rubberboot plakken

  Het repareren en plakken van de rubberboot begint met het opblazen van het re repareren deel. Met een plantenspuit gevuld met zeepsop zoek je het lek. Als het lek gevonden is maak deze goed schoon en haal oude lijmresten weg. Vervolgens het te lijmen oppervlak schuren en weer opnieuw schoonmaken. 

  Als de reparatieplek van de rubberboot goed geschuurd is en weer schoon dan meng je de tweecomponentenlijm. Als er geen kwastje bij de reparatiekit is geleverd gebruik dan een gewone schilderskwast. Knip de haren van de kwast een stukje af zodat de haren wat harder worden om de lijm goed te kunnen smeren. Vervolgens smeer te beide zijden goed in met lijm en laat je deze even drogen. Dus zowel de reparatieplek op de boot als het repartiedoek. Het beste is om dit twee keer te herhalen. 

  Duw daarna beide hechtvlakken stevig tegen elkaar. Gebruik een spatel om plooitjes zo goed mogelijk weg te werken. Laat de lijm vervolgens 24 drogen. Voor het plakken van jouw rubberboot leveren we complete kits of losse lijm. Zie onderstaande link voor alle lijm producten voor een goede reparatie van je boot. Voor vragen neem gerust contact met ons op.

  KIJK HIER VOOR DE PRODUCTEN!

  Tips en tricks voor je boot

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »