Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Woensdag 26 Januari 2022

      Poetsmachine boot

      Je boot op een professionele manier reinigen? Met een poetsmachine is het kinderspel.


      Met een schone boot het water op. Het is dé manier om optimaal van het varen te genieten. Om jouw boot te onderhouden, is het aan te raden om deze regelmatig te poetsen, zodat het vuil de coating niet aantast waardoor deze verweert.


      Wil jij jouw boot op een professionele en makkelijke manier reinigen, zodat je verzekerd bent van een fantastisch eindresultaat? Kies dan voor de juiste schoonmaakmiddelen en schoonmaakbenodigdheden. Een poetsmachine – ook wel bekend als een polijstmachine – zorgt voor een fantastisch eindresultaat en maakt het poetsen bovendien minder tijdrovend.

       

      Laat je boot weer glanzen

       

      De polyester coating van een boot wordt na verloop van tijd dof. Dit is niet te voorkomen. UV-straling en vuil zijn de boosdoeners en daarom is het belangrijk de boot regelmatig te onderhouden en van een grondige poetsbeurt te voorzien. Met een poetsmachine behaal je een beter resultaat dan wanneer je met de hand poetst. Ook kan je met een poetsmachine beschadigde lak herstellen en eventuele oxidatie verwijderen. Er zijn twee soorten poetsmachines beschikbaar: de roterende polijstmachine en de excentrische polijstmachine. Dit laatste type raden wij af, omdat deze niet sterk genoeg is om het polyester oppervlak van een boot te reinigen. Kies daarom voor het polijsten van een boot altijd voor een roterende poetsmachine. Om een perfect resultaat te behalen heb je de keuze uit diverse poetspads en polijstschijven.

       

      Welke polijstschijf voor boot kiezen?


      Op een poetsmachine bevestig je een polijstschijf, zodat je het oppervlak op de juiste manier kunt reinigen c.q. polijsten. Er zijn diverse soorten polijstschijven beschikbaar, dus voor welke kies je dan? Dit is geheel afhankelijk van de staat van de polyester coating. Is de coating erg dof en beschadigd, dan is het aan te raden om een grove polijstschijf te kiezen.

      ONS ADVIES

      Een beetje dof: Riwax RS06
      Dof: Riwax RS04
      Dof en beschadigd: Riwax RS02

      RIWAX poetsmachine

       
      Ben jij op zoek naar een poetsmachine waarmee jij jaren vooruit kunt en waarmee jij jouw boot op een professionele manier reinigt? Met de RIWAX poetsmachine haal jij een hoogwaardige krachtpatser aan boord.

       

      Naast de RIWAX poetsmachine vind je in onze webshop ook losse polijstpads, bootwax, finish, shampoo en cleaner. Benieuwd naar het RIWAX assortiment? Bekijk de producten.



      Meer informatie


      Heb je een vraag over het reinigen van jouw boot? Of zou je meer weten over een poetsmachine voor je boot of één van onze andere producten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan je graag te woord.

      Tips en tricks voor je boot

      Recente artikelen