Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dinsdag 4 November 2021

  4 redenen om een ​​hydrofoil voor buitenboordmotoren te proberen.

  Een hydrofoil geeft meer heklift, verbeterde stabiliteit, en brandstofbesparing,  klinkt geweldig toch? Dat is het ook, een hydrofoil voor buitenboordmotoren zoals SE-Sport, Easterner en Stingray kunnen dat leveren met de juiste boot- en motorafstelling.​

  Hydrofoils zijn de platen die op de cavitatieplaat van jouw buitenboordmotor worden vastgeschroefd of geklemd, waardoor het oppervlak van de plaat groter wordt. Ze werken door de boot uit het water te tillen naarmate de boot sneller wordt, waardoor er minder weerstand ontstaat. Dit helpt om de acceleratie te verhogen, waardoor je meer vermogen krijgt en de motor minder wordt belast. Hoe sneller je gaat, hoe meer lift de hydrofoil geeft.

  Een correct gemonteerde hydrofoil heeft tal van voordelen, zoals de mogelijkheid om met lagere snelheden te planeren en meer trimcontrole, wat vooral belangrijk is als de golfslag veranderd. Bovendien stopt het heen en neer stuiteren met hoge snelheden. Hoewel hydrofoils er niet bijzonder indrukwekkend uitzien, kunnen ze een grote impact hebben op de prestaties van de boot.

  Dus hoe werken ze? Dit komt in feite neer op vloeistofdynamica - water beweegt sneller over de bovenkant van de plaat dan over de bodem, waardoor een drukdaling onder de hydrofoil ontstaat, waardoor deze omhoog gaat. Om te helpen bepalen of een hydrofoil helpt, stellen we de volgende vier vragen:

  1. Planneert jouw boot moeilijk of langzaam?
  2. Is de achterkant van de boot zwaar?
  3. Zwalkt jouw boot?
  4. Is de achtersteven van uw boot zwaar?

  Is het sturen moeilijk bij lage snelheid en veel golven?

  Als dit bij jou van toepassing is, is de kans groot dat een hydrofoil aanzienlijk zal helpen. Houd er echter rekening mee dat ze elke boot en motor anders beïnvloeden en dat het geen one-size-fits-all oplossing is. De enige manier om het zeker te weten is door het te proberen.

  Ook geldt: hoe kleiner de boot, hoe groter het effect van een hydrofoil.

  Bekijk hier ons volledige assortiment >>

  Tips en tricks voor je boot

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »