Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Woensdag 23 December 2023

   Buitenboordmotor opbergen in de winter

   Tijdens het winterseizoen laat het weer het varen niet altijd toe en watersporters gebruiken deze periode vaak om hun boten en buitenboordmotoren te laten onderhouden. Als jouw buitenboordmotor echter onlangs een onderhoudsbeurt heeft gehad, is het belangrijk ervoor te zorgen dat deze op de juiste manier wordt opgeslagen, zodat hij klaar is voor gebruik. het zomerseizoen.

   De positie waarin uw buitenboordmotor wordt opgeslagen, is belangrijk. De beste manier om jouw buitenboordmotor op te bergen is door hem op de boot te laten staan ​​of rechtop op een motorstandaard te laten staan, niet gekanteld.

   Stal een buitenboordmotor nooit op met de versnellingsbak hoger dan het motorblok, aangezien water in de uitlaatkanalen in de cilinders kan lopen en schade aan jouw buitenboordmotor kan veroorzaken.

   Mocht je overwegen jouw buitenboordmotor mee te nemen, let dan goed op het bevestigingsmateriaal dat je losmaakt en van de geïnstalleerde buitenboordmotor verwijdert. Dit voorkomt problemen bij het opnieuw monteren van de buitenboordmotor.

   Bedek jouw buitenboordmotor met een buitenboordmotorhoes of met materiaal dat zorgvuldig is afgedekt om overtollig stof of insecten te voorkomen die de koelgaten of andere openingen van jouw buitenboordmotor kunnen blokkeren.

   Brandstof heeft de neiging af te breken tijdens langdurige opslag en verandert in een gomachtige vloeistof die de carburateur en de brandstofleidingen kan verstoppen.

   Om er zeker van te zijn dat de brandstof die eventueel nog in jouw buitenboordmotorsysteem achterblijft, vrij is van water en andere onzuiverheden, kun je een brandstofconditioner gebruiken die wordt aanbevolen door uw erkende buitenboordmotordealer zoals Forté Fuel system cleaner.

   Om condensatie in de olietank tijdens opslag te voorkomen, dien je jouw versnellingsbak volledig af te tappen en opnieuw te vullen met verse olie. Het wordt ook geadviseerd om alle schakel- en gaskoppelingen te smeren.

   Vergeet niet om jouw accu schoon te maken en ze op een koele en droge plaats te bewaren.

   Wanneer de temperaturen stijgen en de lente in de lucht hangt, wacht jouw buitenboordmotor op jou, en ben je klaar om te vertrekken!

   Tips en tricks voor je boot

   Recente artikelen