Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Dinsdag 25 Januari 2022

      Bootradio

      Bootradio kopen? Hier moet je op letten.

       

      Op een zomerse dag ga je heerlijk het water op. Het is lekker weer, je bent voorzien van goed gezelschap en je hebt drankjes en hapjes bij. Wat er dan niet mag ontbreken? Een fijn muziekje op de achtergrond natuurlijk!

      Een bootradio met waterdichte speakers zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt genieten. Maar, voor welke radio moet je kiezen? Wanneer je online naar bootradio’s zoekt, zal je er snel achter komen dat er ontzettend veel verschillende modellen verkrijgbaar zijn. Ze bestaan in allerlei soorten en maten en dan zijn er ook nog eens veel verschillende merken beschikbaar. Kies je voor een bootradio met CD-ingang? Zorg dan altijd voor een passend waterdicht frontje, zodat waterschade wordt voorkomen.

       

      Waterdichte radio kiezen

       

      Je wilt een bootradio, dus op de allereerste plaats is het belangrijk dat deze (spat)waterdicht is. Bekende merken, zoals Fusion, Jensen, Boss, Dual Marine en Allpa bieden allen (spat)waterdichte bootradio’s met verschillende afspeelmogelijkheden aan. Of jij de muziek nu vanaf je mobiele telefoon, via Bluetooth, USB of een CD wilt afspelen; in onze webshop vind je altijd een waterdichte radio die aan jouw wensen voldoet.

       

      Veel bootradio’s zijn voorzien van de zogenoemde Digital Audio Broadcoasting – oftewel DAB+. Dit houdt in dat de bootradio, in tegenstelling tot een FM-radio, geen last heeft van gekraak of ruis.


      Radio boot inbouwen of opbouwen?


      Is er al een bestaand gat om een radio in te bouwen? Kies dan voor een boot radio met eenzelfde afmeting. Op deze manier kan je de radio eenvoudig installeren en ben je verzekerd van een perfect eindresultaat. Wil je liever een opbouw radio in jouw boot? Het is een ideale oplossing wanneer je geen ruimte hebt voor een inbouwradio.

      Sommige bootradio’s, zoals die van Dual Marine, worden geleverd met een afstandsbediening waarmee je de radio van een afstand kunt bedienen, bijvoorbeeld vanuit de kuip. Wanneer je een grote boot hebt, is dat wel zo praktisch.


      Waterdichtheid bootradio


      Veel radio’s zijn spatwaterdicht. Dat wil zeggen dat ze niet volledig waterdicht zijn. Wanneer je de bootradio in de kuip monteert, raden we daarom aan om een beschermkap over je radio te monteren. Bij Boottotaal vindt je beschermkappen voor veel bekende maritieme audiomerken.


      Meer informatie


      Zou je graag meer informatie willen over onze bootradio’s? Of wil je meer weten over één van onze andere producten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Ons team zit klaar om jou te adviseren.


      Niet op zoek naar een bootradio, maar een (waterdichte) speaker? Bekijk het assortiment.

      Tips en tricks voor je boot

      Recente artikelen