Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Maandag 26 Januari 2022

      Boot waxen

      Je boot waxen? Maak je boot schoon en laat deze weer glimmen als nooit tevoren.

      Om een boot goed te onderhouden, is het belangrijk deze regelmatig te poetsen en te waxen. De coating van een (polyester) boot wordt na verloop van tijd dof. Externe factoren, zoals UV-straling van de zon en vuil, veroorzaken dit. Het is dan ook niet te voorkomen, maar gelukkig is het wel te verhelpen. Hoe je het aanpakt? We vertellen er in deze blog meer over.


      Polyester boot waxen

      Voordat je aan de slag gaat met het waxen van een polyester boot is het belangrijk deze op een grondige manier te reinigen. Het schoonmaken van de polyester coating doe je met water en een daarvoor bestemd reinigingsmiddel, zoals RS Boat-Clean, 1 liter. Ga niet aan de slag met agressieve schoonmaakmiddelen – zoals CIF en allesreiniger – want deze kunnen de lak beschadigen.

      Na het schoonmaken van de boot spoel je al het resterende schoonmaakmiddel grondig weg en maakt het oppervlak droog. Hierna is het tijd voor het aanbrengen van de wax. Met een bootwax breng je een beschermlaag aan, zodat vuil zich minder goed hecht en niet inbrandt. Daarbij gaat de polyester coating dankzij de wax nog meer glanzen. Bevat de coating krassen? Met een poetsmachine en boot wax herstel je krassen, zodat jouw boot er weer spik en span uitziet.

      Benieuwd naar onze bootwax producten? Bekijk hier het assortiment.


      Boot waxen poetsmachine

       Wil jij jouw boot op een professionele manier waxen? Je kan de boot met de hand waxen, maar je kunt er ook voor kiezen om hiervoor een poetsmachine c.q. polijstmachine te gebruiken. Het waxen gaat op deze manier sneller en het eindresultaat is ook van hogere kwaliteit. Kleine krasjes en dofheden poets je er met een poetsmachine en boot wax bovendien moeiteloos uit.


      In onze webshop vind je diverse soorten poetsmachines – ook wel polijstmachines genoemd – en ook de polijstschijven zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.


      Zelf een boot waxen

      Natuurlijk kan jij ervoor kiezen om het poetsen en waxen van je boot over te laten aan professionals, maar met de juiste materialen kan je de klus eenvoudig zelf klaren. Door je boot regelmatig te poetsen, verleng je de levensduur van je boot en ook het varen is op een schone boot aangenamer.

       


      Meer informatie

      Zou je meer willen weten over het waxen van een boot of heb je een vraag over een van onze andere producten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten adviseren je graag.

      Tips en tricks voor je boot

      Recente artikelen