Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Vrijdag 20 Januari 2022

      Boot polijsten

      Zorgeloos varen en genieten van de tijd op het water; je doet het natuurlijk het liefst op een schone en glimmende boot. Maar, hoe houd je jouw polyester boot schoon en hoe zorg je ervoor dat de coating glimt?

      De weersomstandigheden en UV-straling van de zon zorgen ervoor dat de polyester coating na verloop van tijd dof wordt. Ga jij vervolgens fanatiek aan de slag met allerlei schoonmaakmiddelen, dan zal je erachter komen dat dit de coating niet per se in de originele stralende staat terugbrengt. Hoe je dat wel voor elkaar krijgt? Door de polyester boot te polijsten.

      Hoe vaak boot polijsten?

      Het is aan te raden om de polyester boot één a twee keer per jaar te polijsten, zodat vervuiling niet in het materiaal brandt waarna er verwering plaatsvindt. Wacht je te lang met het poetsen van de boot en is er sprake van verwering? Het is dan lastiger om de boot weer mooi te krijgen.

      Poets jij jouw boot regelmatig, dan is het klusje bovendien snel geklaard. Ga jij jouw boot polijsten – oftewel een grote onderhoudsbeurt geven? Doe dit dan op de kant. Zo kan je overal gemakkelijk bij en kan je bovendien grondig te werk gaan.


      Stappenplan boot polijsten

      Stap 1: Was de boot. Maak de boot schoon en zorg ervoor dat deze vetvrij is. Een goed product om de boot te reinigen is de Riwax boatclean of de Sjippie Shampoo. Spoel het schoonmaakmiddel goed weg en maak het oppervlak droog.

       

      Stap 2: Polijsten van de boot. Voor het polijsten van een boot heb je polijstschijven of schapenvacht nodig. Naast losse polijstschijven vind je in onze webshop ook het RIWAX glanspakket waarin je alle materialen vindt om jouw boot weer als nieuw te laten glanzen.

      Polijst de polyester boot altijd op een rustig toerental en voer dit langzaam op. Voer geen druk op de machine uit. Bekijk telkens het resultaat en neem je tijd. Nadat je de hele boot hebt gepolijst, ziet deze er weer als nieuw uit.

       

      Stap 3: Wax aanbrengen. Na het polijsten, is het tijd om een beschermlaag aan te brengen, zodat je zo lang mogelijk van het resultaat kunt genieten. Met een bootwax laat je jouw boot nog meer glanzen en zorg je er bovendien voor dat vuil wordt afgestoten. Een wax voor een polyester boot zorgt voor een harde, beschermende toplaag en kan zowel met de hand als machinaal worden aangebracht. Bekijk onze bootwax.


      Welke wax voor boot?

      Jouw boot optimaal beschermen tegen vuil en UV-straling? Kies voor een goede boot wax en breng een goede beschermlaag aan. Onze favoriete boot waxen:

      1: Radboud two compound
      2: Riwax RS10
      3: Sjippie Dek UV Wax


      Meer informatie

      Heb je na het lezen van dit artikel een vraag over het polijsten van een polyester boot? Of heb je een vraag over één van onze andere producten? Ons team van bootspecialisten zit klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te adviseren.

      Tips en tricks voor je boot

      Recente artikelen