Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Maandag 28 November 2021

      BOOT IN BEELD: Polaris 770 Luxe

      De nog steeds polulaire Polaris 770 Luxe werd gebouwd in de jaren 70'. Nu is het een mooie toerboot voor beginners waar je ook nog heerlijk op kunt slapen. De Polaris werf was gevestigd in Kerkdriel en o.a. bekend van de Polaris Betha, Polaris Mantha en de Polaris Alpha. We vertellen je meer over de Polaris 770 Luxe.

      Standaard was de Polaris 770 Luxe uitgevoerd met verschillende extra's zoals een grote watertank, RVS preekstoel, onderwatertoilet, dinette en een bed in de punt. De constructie van de Polaris 770 luxe bestaat uit een enkelschalige romp, die aan de binnenzijde goed is verstijfd met wrangen, schotten en langsverstijvingen. De verstijvingen zijn vooral goed te zien wanneer je een luik open doet. Dek en opbouw zijn uitgevoerd in een sandwichconstructie en voorzien van antislip. 


      De Polaris 770 werd destijds geleverd met een benzine of dieselmotor. Scheepsmotoren werden gebruikt van 40 tot 50 pk. Veel booteigenaren hebben de benzinemotoren door de jaren heen vervangen door veiligere dieselmotoren. Een aantal pk's bij deze boot is wel prettig. Doordat de Polaris 770 Luxe weinig onderwaterschip heeft waait de boot snel weg met een beetje wind. 


      Technische gegevens van de Polaris 770 Luxe zijn:

      Lengte over alles:
      7.70 m.
      Breedte:
      2.64 m.
      Diepgang:
      80cm
      Gewicht:
      1.500 kg
      Bouwmatriaal:
      Polyester
      Rompvorm:
      Knikspant
      Slaapplaatsen:
      2 + 2

      Tips en tricks voor je boot

      Recente artikelen