Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Maandag 27 Januari 2022

  BOOT IN BEELD: Linssen Grand Sturdy 299

  LINSSEN vond het tijd worden om een kleinere motorboot in het assortiment op te nemen. Na een trend van groter en luxer is er met de Grand Sturdy voor gekozen om een schip te ontwikkelen onder de negen en een halve meter. Om aan alle koperseisen te kunnen voldoen zijn er twee uitvoeringen, ééntje met een open kuip, de Sedan en een versie met achterhut: de AC. Linssen ziet de 299 als instapper en als uitstapper. Voor de, meestal herintredende, watersporter met een jong gezin is de uitvoering met de achterhut een ideaal schip. De versie met de open kuip is duidelijk een tweepersoons schip en uitermate geschikt voor uitstappers. Uitstappers zijn mensen die een stapje kleiner gaan en de laatste boot kopen om oud mee te worden. Ook de ex-zeiler hoort bij deze categorie. 


  Ondanks zijn lengte van 9,35 meter over alles en romplengte van maar 8,87 meter oogt de 299 heel volwassen. Het ontwerp is harmonieus. Ook de uitvoering met de achterhut en het verhoogde achterdek ziet er goed in verhouding uit. Het is echt een plaatje om te zien. Pas als er mensen op het achterdek staan zie je dat het schip niet zo groot is als hij in eerste instantie lijkt. 

  Het interieur is doordacht ingedeeld en voor een negen meter schip is de binnenruimte heel behoorlijk. Zeker de Linssen 299 AC (achterhut) uitvoering is ruim. De binnenbetimmering is één van de onderdelen die de werf op een andere manier heeft aangepakt. Het FPS, Floating Panel System bestaat uit optisch zwevende panelen. De losse panelen van de binnenbetimmering lijken te zweven op een matzwarte ondergrond. Door dit systeem kan de werf sneller en kostenbesparend het schip intimmeren. Voor liefhebbers van een traditioneel interieur met zwaar lijstwerk is het even wennen of misschien zelfs wel schrikken: ook al is het netjes uitgevoerd in Amerikaans kersenhout. In de salon is aan bakboord een langsscheeps keukenblok geplaatst. Als de kombuis niet wordt gebruikt is hij met een grote klep af te dekken. Als de klep geopend wordt komt een aanrecht met spoelbak en tweepits gasstel te voorschijn. ruimte is er niet, je zult de tafel bij het kookproces moeten betrekken. Door gebruik te maken van grote laden is de bergruimte efficiënt. Bij de Linssen 299 Sedan uitvoering is aan bakboord voor de kombuis de stuurstand. Een luxe, met echt leer beklede, verstelbare stoel laat je lekker zitten. 


  Een plek voor meevaarders waar vanuit er naar voren kan worden gekeken is er niet. Wel heb je vanaf de dinette goed zicht naar buiten, maar niet naar voren. De tafel aan stuurboord heeft een L-vormige bank die ook met luxe crèmekleurig leer is bekleed. Deze bank kent het 'easy sleep convert' systeem. Een door Linssen ontwikkeld handigheidje waardoor je de bank gemakkelijk kan omtoveren tot een tweepersoonsbed. Je haalt de tafel weg, trekt de bank uit en je hebt een bed. In de praktijk betekent dit toch nog wel een aantal handelingen maar het werkt goed. De salon is een prettige lichte ruimte. Zeker als je de Variodeck optie neemt want dan kan het dak met een groot schuifluik geopend worden. De voorhut heeft een 'Frans' bed en veel kastruimte. Aanen uitkleden zal je waarschijnlijk in de salon doen want veel ruimte is daar voorin niet voor. Aan stuurboord is de douche geplaatst en aan bakboord het toilet. Beide keurige ruimten die prima voldoen. De Linssen 299 AC heeft dan ook nog een behoorlijk grote achterhut met een tweepersoonsbed en een kleine multifunctionele ruimte aan bakboord. Deze ruimte kan je naar eigen wens invullen. Een wasmachine en droger bijvoorbeeld, of een tweede scheepstoilet

  Tips en tricks voor je boot

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »