Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Maandag 14 April 2024

   Aanbrengen van International Gelshield Epoxy Primer

   Wat veel mensen niet weten is dat jouw gelcoatlaag van jouw polyester boot niet waterdicht is. Er zal altijd vocht in de boot trekken wat op termijn osmose kan veroorzaken. Door jouw boot iedere winter uit het water te halen en goed te laten drogen verminderd de kans op Osmose. 

   Wil je zeker zijn van een goede bescherming? Zet jouw boot dan in de Gelshield 200 van international voordat je antifouling aanbrengt. Gelshield 200 biedt jouw boot bescherming tegen het binnendringen van vocht. Dit gebruik je onder de waterlijn. Belangrijk is daarbij dat je meerdere lagen aanbrengt. Het handige daarbij is dat deze epoxy primer te verkrijgen is in een groene en grijze kleur. Dit heeft als voordeel dat je goed kunt zien waar je gebleven bent en dit zeker weet dat je over het hele onderwaterschip meerdere lagen opbouwt. 

   Vanaf 5 graden boven nul is deze Gelhield 200 epoxy primer al te gebruiken. We bevelen 5 lagen aan voor de beste bescherming van jouw boot. De Epoxy primer van International droogt zeer snel waardoor je meerde lagen per dag kunt opzetten.

   Op nieuwe boten is de voorbereiding eenvoudig: eerst wassen met International Super Cleaner, daarna afspoelen met water en laten drogen. Vervolgens licht schuren met korrel 180 voor de eerste laag. Breng vervolgens eenvoudigweg het vereiste aantal lagen aan, zoals aangegeven in de specificatiebladen (minimaal 250 micron droge laagdikte). Zoals gezegd kun je door de grijze en groene kleuren af ​​te wisselen zorgen voor consistentie, beginnend en eindigend met grijs. Het mengen van de epoxy is ook eenvoudig: roer of schud goed de afzonderlijke componenten.

   Voeg beide componenten aan elkaar toe, goed roeren en laat de epoxy primer 10 minuten staan.Zodra de laatste laag Gelshield 200 epoxy primer er op zit en voldoende tijd heeft gehad om uit te harden, ga je verder met het opzetten van antifouling.

    

   Tips en tricks voor je boot

   Recente artikelen