Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag te vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Bootvlaggen en toebehoren

  Seinvlaggen, noodvlaggen, provincievlaggen, wimpels, natievlaggen, beleefdheidsvlaggen, vlaggen van Europa, geuzenvlaggen en meer. Bij Boottotaal vindt u een complete collectie bootvlaggen in alle maten en van bekende merken als Talamex en Allpa.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  251 Producten
  Aanbieding
  Vlag Friesland
  € 8,95
  Aanbieding
  Vlag Flevoland
  € 9,45
  Aanbieding
  BODENSEE NOODVLAG 60X60
  € 12,50
  Aanbieding
  Geuzenvlag
  € 9,50
  Aanbieding
  Friese puntvlag
  € 8,45
  Aanbieding
  Vlag Groningen
  € 9,65
  Aanbieding
  Vlag Gelderland
  € 9,75
  Aanbieding
  Vlag Noord Holland
  € 9,45
  Aanbieding
  Vlag Zuid Holland
  € 9,45
  Aanbieding
  Vlag Zeeland
  € 9,45
  Aanbieding
  Vlag Utrecht
  € 9,45
  Vlag Limburg
  € 9,95
  Aanbieding
  Vlag Overijssel
  € 9,45
  Vlag Drenthe
  € 9,95
  Vlag Brabant
  € 9,95
  Aanbieding
  Seinvlag A
  € 8,50
  Aanbieding
  Seinvlag B
  € 8,50
  Aanbieding
  Seinvlag C
  € 8,50
  Aanbieding
  Seinvlag D
  € 8,50
  Aanbieding
  Seinvlag E
  € 8,50
  Aanbieding
  Seinvlag F
  € 8,50
  Aanbieding
  Seinvlag G
  € 8,50

  Bootvlaggen en toebehoren

  Ook vlaggenstokken en vlaggenstokhouders om uw bootvlag te bevestigen, bestelt u makkelijk en snel in onze online watersportwinkel. Weet u niet welke vlaggen u specifiek nodig heeft voor uw zeilboot, sloep of motorboot? Wij helpen u graag.


  Bootvlaggen en vlaggenstokken online kopen

  Het voeren van een vlag is aan allerlei regels verbonden. Deze regels leggen we kort in de volgende alinea uit. Een basisregel is dat de vlag niet verkleurd, versleten of vervuild mag zijn. Denk er dus aan om uw vlag tijdig te vervangen wanneer deze door weer en wind geteisterd is. De vlaggen in onze watersport webwinkel zijn gemaakt van 100% spunpolyester. Dit is bestand tegen heftige weersomstandigheden en kreukt niet.


  Regels bootvlaggen

  Een boot zonder vlag ziet er kaal uit. Maar nog belangrijker: u bent verplicht om een (land)vlag te voeren. In het kort de regels:

  • Natievlaggen of landen vlaggen (zoals de Nederlandse vlag): Deze hoort aan het achtersteven van uw schip te hangen wanneer u aan het varen bent of in de haven ligt. De vlag mag niet te klein en zeker niet te groot zijn (dat de punt in het water hangt). Bootvlaggen van 20x30 cm is de meest standaard maat. ’s Nachts moet de landvlag opgeborgen worden.
  • Seinvlaggen: Seinvlaggen werden vooral vroeger gebruikt om te communiceren. Tegenwoordig worden alleen bepaalde seinvlaggen nog gebruikt. Een seinvlag hangt u in de stag aan stuurboord.
  • Geuzenvlaggen : deze hoeft u niet verplicht te voeren, maar kan u bij wijze van een groet aan de voorsteven van uw schip bevestigen.


  RVS, houten of flexibele vlaggenstok?

  Er bestaan verschillende vlaggenstokken zoals teakhouten vlaggenstokken, RVS vlaggenstokken, kromme vlaggenstokken (voor een platbodemschip) en flexibele vlaggenstokken. Deze laatste categorie is vooral geliefd bij sloepeigenaren waarvan de vlaggenstok al een aantal keer is afgebroken wanneer ze vergeten zijn de vlag weg te halen als ze onder een brug doorvaren. Houten vlaggenstokken breken dan gegarandeerd. Maar een teak vlaggenstok heeft wel allure, zeker op een klassiek schip. Een RVS vlaggenstok is modern en wordt vaak toegepast op een motorboot. Er zijn ook zwarte vlaggenstokken verkrijgbaar.

  Voor het bevestigen van een vlaggenstok, bestaan er verschillende vlaggenstokhouders. Bekijk goed welke diameter past bij uw vlaggenstok. Heeft u een vlaggenstok van 25 mm dik? Dan heeft u ook een vlaggenstokhouder van 25 mm nodig.


  Boottotaal: alles voor een boot

  Wij zijn zelf fanatieke watersporters en weten wat er nodig is om comfortabel en veilig te genieten van het leven aan boord. Daarom vindt u bij Boottotaal een zorgvuldig geselecteerde en complete collectie watersportartikelen. De meeste artikelen zijn uit voorraad leverbaar waardoor we ze snel bij u thuis kunnen bezorgen. Heeft u vragen? Neem gerust contact op.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »