Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag te vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Impellers voor de binnen- en buitenboordmotor

  Een impeller van de buitenboordmotor of binnenboordmotor kan het beste jaarlijks vervangen worden. En omdat deze kleine rad al snel onderhevig is aan beschadigingen, is het verstandig ook altijd een reserve impeller aan boord te hebben.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  300 Producten
  Aanbieding
  STM8075 Vetus impeller
  € 34,50
  Aanbieding
  STM8076 Vetus impeller
  € 32,50
  Technautic Impeller 7426
  € 29,95
  Aanbieding
  STM7180 Vetus impeller
  € 32,50

  Impellers voor de binnen- en buitenboordmotor

  De echte watersportliefhebbers weten het allang: de impeller is de motor achter de motor. Impellers werken als een soort waaier die de energie van de motor aandrijft, het water aanzuigt en verder overbrengt in het koelcircuit van de motor. Dat is een behoorlijke klus, vandaar dat impellers goed in de gaten moeten worden gehouden. Een impeller van de buitenboordmotor of binnenboordmotor kan sowieso het beste jaarlijks vervangen worden. En omdat deze kleine rad al snel onderhevig is aan beschadigingen, is het verstandig ook altijd een reserve impeller aan boord te hebben.

  Waarom zijn impellers zo belangrijk?

  Waarom is het zelfs aan te raden altijd een reserve impeller achter de hand te hebben? Wanneer een impeller beschadigt;

  ·         verliest het zijn draai-vermogen,
  ·         wordt er minder water gepompt,
  ·         warmt de motor van de boot op en
  ·         beschadigt de hele motor

  Om te voorkomen dat de hele motor het begeeft, is het beter een klein onderdeel als de impeller goed in de gaten te houden. Wanneer de motor opwarmt, weet u dus dat het tijd is de impeller te vervangen.

  Welke impeller moet u kopen?

  Omdat dit onderdeel van de motor zo gevoelig is, is het erg belangrijk van tevoren te weten welke impeller u nodig heeft. Zit de impeller net niet goed, dan beschadigt deze al snel. Waar moet u vooral op letten?:

  ·         Het merk van de pomp
  ·         Het bijbehorende modelnummer
  ·         Het materiaal
  ·         De afmetingen: diameter, dikte en asdiameter

  Boottotaal heeft drie merken in het assortiment. Impellers voor JabscoJohnson en de Vetus impeller. Let daarnaast ook op het materiaal. De meeste impellers zijn gemaakt van neopreen. Dit is geschikt voor motorkoeling met zout en zoet water. Nitriel is beter voor bijvoorbeeld sterk vervuild water.

  Zelf de impeller vervangen

  Bent u van plan zelf de impeller te vervangen? Bekijk dan goed de instructie, of zoek geschikte online instructie-video’s. Het is belangrijk de impeller goed te plaatsen, ook weer om snelle beschadigingen te voorkomen. Een belangrijke tip: let van tevoren op de draairichting van de impeller en zorg dat de schoepen goed langs de randen slepen. Ingesmeerd met wat zuurvrije vaseline kan de buitenboord- en binnenboordmotor weer draaien als een zonnetje!

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »