Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je goed uitgerust het water op!

   Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

   Rubberboot reparatiesets

   We hopen natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar het kan altijd een keer voorkomen dat jouw rubberboot toe is aan reparatie. Een rubberboot reparatie kun je in de meeste gevallen zelf uitvoeren, mits je de geschikte benodigdheden in huis hebt.... Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   22 Producten

   Rubberboot reparatiesets

   Als de rubberboot al een of twee winters in de garage of op zolder heeft doorgebracht, is het niet ongebruikelijk dat de materialen na verloop van tijd broos zijn geworden - en lasnaden losraken. Of je rubberboot raakt lek door een scherpe punt of voorwerp. De meeste mensen nemen onderweg geen reparatieset voor de rubberboot mee maar mogelijke gaten, worden deze pas onderweg opgemerkt. Des te belangrijker is het om in geval van nood een reparatieset rubberboot bij te hebben. 

    

   Preventief onderhoud rubberboot

   Het is nooit verkeerd om jouw rubberboot voordat die het water ingaat even grondig te onderzoeken. Maak de boot goed schoon en controleer hem op beschadigingen. Eventuele gaatjes kunnen hierbij worden dichtgeplakt en daarmee worden grotere beschadigingen voorkomen. Een preventieve rubberbootreparatie doet ook niemand kwaad.

   Plakken rubberboot

   Een standaard rubberboot reparatieset is in de eerste plaats bedoeld om kleine gaatjes en scheuren in het materiaal zo snel mogelijk te repareren - op het land of op het water. Het bevat verschillende componenten, zoals lijm en verschillende pads. Het is belangrijk om te weten dat de rubberboot reparatieset moet worden gekozen op basis van de materialen die zijn gebruikt om het opblaasbare rubberboot te maken. Met andere woorden, voor bijvoorbeeld een PVC-opblaasboot heb je een PVC-reparatieset nodig. Anders kan het zijn dat de lijm of pads niet aan het materiaal hechten. Het is ook raadzaam om een ​​schaar in de reparatieset te bewaren om de patches te knippen.

   Rubberbootlijm

   Heb je een gaatje ontdekt in jouw rubberboot en wil je deze graag zelf dichtplakken? Dat kan! Wij leggen je graag uit hoe dat moet. Want een rubberboot is opgebouwd uit meerdere lagen: daardoor is de boot zo stevig. Dit betekent wel dat een rubberbootreparatie met lijm veel geduld vergt, omdat de lijm in drie verschillende fases wordt aangebracht.

   Gebruik daarom altijd lijm met twee componenten. Twee componentenlijm wordt gebruikt om materialen aan elkaar te lijmen die een zeer hoge sterkte en duurzaamheid nodig hebben. Tussen de drie lijmfases zit een droogtijd van soms wel 24 uur. Let wel op dat je de rubberbootlijm niet gebruikt in een vochtige ruimte. Dan droogt de lijm minder snel en krijg je niet het optimale, gewenste effect.

   Zelf je rubberboot repareren

   Als je een gat of scheur in het je rubberboot hebt ontdekt, moet je de opblaasboot repareren. Ga stap voor stap te werk met onze reparatiesets voor rubberboten:

   • Markeer waar de lucht uit de rubberboot komt.
   • Gebruik een schaar om de uitstekende randen van het gat af te knippen.
   • Zorg ervoor dat het gebied droog en vrij van vuil en vet is.
   • Knip de patch op maat - deze moet iets groter zijn dan het gat.
   • Doe de lijm op de patch en druk deze op het gat.
   • Wacht minimaal vijf minuten totdat de lijm is opgedroogd.

   Nog een opmerking: Afhankelijk van de lijm en het materiaal kan het nodig zijn om het gat op te ruwen met een beetje schuurpapier. Let op de instructies op de verpakking van de fabrikant.

   Artikelen voor je rubberbootreparatie

   Boottotaal is dé specialist als het gaat om artikelen voor je rubberbootreparatie. Van tape tot lijm tot aan een complete  reparatieset rubberboot, Boottotaal heeft het allemaal. En meer! Want naast alle artikelen hebben we ook alle benodigde kennis in huis om jou te voorzien van het beste advies. Dus heb je vragen over een rubberboot reparatie? Neem contact op. Bel ons op: 0418 - 51 40 18 of stuur een mail naar: [email protected].