Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Vrijdag 8 September 2023

   Hoe monteer ik mijn hengelhouder op een rubberboot? (How to)

   Accessoires zoals hengelhouders, aasplanken of fishfinders zijn nu heel makkelijk te bevestigen aan RIB’s, rubberboten of kajaks. Met de VHB (Very High Bonding) zelfklevende pad van 3M kun je in een handomdraai je RIBPort-houder op je boot monteren, waarna je favoriete Railblaza accessoires op de houder gemonteerd kunnen worden. De 3M VHB pad wordt bij elk RIBPort pakket geleverd.


   Het is niet meer nodig om naar een specialist te gaan of te kliederen met lijm of kit om accessoires op je RIB of opblaasbare boot te monteren, met de RIBPort VHB dubbelzijdig zelfklevende pad is het installeren van de Railblaza RIBPort  een fluitje van een cent en makkelijk te doen in je eigen garage of stalling. De zelfklevende pad is uitgebreid getest op vaartuigen van Hypalon, PVC en polyethyleen en ook te gebruiken op epoxy SUP’s of surfplanken. Onderstaande instructies nemen je stap voor stap mee door de montage van de RIBPort op jouw vaartuig.  

                                                                                                                                     

    

   Railblaza RIBPort montage-instructies met behulp van 3m VHB zelfklevende pad

   De Railblaza RIBPort kan op elk oppervlak gemonteerd worden, zonder lijmen of boren.

   Bereid de plek voor montage simpel voor door de instructies te volgen, verwijder de beschermlaag en plak de RIBPort op de door jouw gekozen plek.

   Benodigd gereedschap:

   1. Potlood of makkelijk verwijderbaar plakband (bijvoorbeeld schilderstape)
   2. Heteluchtpistool of föhn
   3. Scherpe schaar

    

   LET OP: Het vaartuig moet volledig opgeblazen zijn voordat de RIBPort wordt gemonteerd.

   Volg onderstaande instructies zorgvuldig om tot de best mogelijke hechting van het 3M VHB zelfklevende pad te komen.

   1. Teken het gebied af waar de RIBPort gemonteerd moet worden, met potlood of schilderstape.   1. Gebruik het meegeleverde schuurpad om het te beplakken gebied licht op te schuren.   1. Maak het geschuurde oppervlak en de onderkant van de RIBPort zorgvuldig schoon met de bijgeleverde alcoholdoekjes.
   2. Laat de beide gereinigde oppervlakken volledig drogen.
   3. Verwijder voorzichtig de beschermlaag aan één kant van de zelfklevende pad en plak deze op de onderkant van de RIBPort, let hierbij op dat de RIBPort zich met de volledige onderkant binnen de randen van de zelfklevende pad bevindt.
   4. Druk de zelfklevende pad stevig aan door minimaal 45 seconden met uw vingers vanuit het midden naar de buitenkant te wrijven
   5. Knip met een scherpe schaar (gebruik geen mes) de overtollige randjes van de zelfklevende pad af door de rand van de RIBPort te volgen met de schaar.

    

   1. Verwarm met een heteluchtpistool of föhn op een lage stand de RIBPort vanaf de bovenzijde (StarPort zijde) voorzichtig tot u voelt dat de randen flexibel worden. Richt het heteluchtpistool of de föhn niet op de zelfklevende pad en voorkom oververhitting, om schade aan de pad of het plastic te voorkomen.   1. Verwijder de beschermlaag van de zelfklevende pad en breng de RIBPort op het geprepareerde oppervlak aan, uitgelijnd met de eerder gemaakte markering. Let op, hierbij is het van belang dit in een keer goed te doen, het is namelijk erg moeilijk om het zelfklevende pad weer te verwijderen en te herpositioneren.
   2. Druk gedurende minimaal 45 seconden stevig op het midden van de RIBPort om ervoor te zorgen dat de volledige oppervlakte van de zelfklevende pad vast komt te zitten en eventuele luchtbellen verwijderd worden. Wrijf daarna de randen van de RIBPort glad indien nodig.

    

   1. Het is aan te raden om enig gewicht boven op de RIBPort aan te brengen en dit maximaal 12 uur te laten staan.

   Uithardingstijden:

   De zelfklevende pad zal onmiddellijk sterk zijn en mag na aanbrengen niet meer bewogen worden. Binnen 24 uur wordt 75% van de hechtingskracht bereikt, na 48 uur zal dit 90% zijn en na 72 uur zal de zelfklevende VHB-pad volledig uitgehard zijn en zijn volledige sterkte bereikt hebben.   Na volledige uitharding is de RIBPort te gebruiken met je eigen favoriete Railblaza accessoires.

   Tips en tricks voor je boot

   Recente artikelen