Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Donderdag 26 September 2021

      Brandstoftank inbouwen in je boot

      STAP 1

      Monteer de vuldop in je dek of gangboord. De vuldop kit je af met een polymeerkit. Ook de schroefgaatjes vullen met kit en de schroeven er in laten draaien. Hiermee voorkom je dat er brandstof of water via de gaatjes naar binnen loopt. 

      STAP 2

      Onderaan de vuldop wordt een brandstofoverloop gemonteerd om schuimen te voorkomen van de brandstof. Hierdoor zal de brandstof beter en sneller de tank in lopen. 

      STAP 3

      Probeer altijd de vuldop zo dicht mogelijk bij de brandstoftank te plaatsen om de vulslang zo kort mogelijk te houden. 

      STAP 4

      De vulslang moet speciaal voor brandstof geschikt zijn. Andere materialen kunnen oplossen in de brandstof en stankoverlast veroorzaken. Bij montage van de brandstofslang is het belangrijk om RVS slangklemmen te gebruiken. 

      STAP 5

      Op onze brandstoftanks zitten de mogelijkheid voor 3 aansluitingen. Een aansluiting voor de aanvoerleiding naar de motor, een aansluiting voor de ontluchting en een aansluiting voor de retourleiding. De retourleiding is alleen voor dieselmotoren. Voor een systeem met een benzinemotor is het aansluiten van de retourleiding niet nodig. 

      STAP 6

      Plaats de brandstoftank op de gewenste plaats. Zorg er voor dat de tank goed geborgd is zodat de tank nooit kan schuiven. 

      STAP 7

      Het is aan te raden om tussen de aanvoerleiding, dus de brandstofslang van de brandstoftank naar de motor een filter te plaatsen. Deze waterafscheider haalt het vuil en water uit de brandstof. Zo voorkom je problemen. Het plaatsen van het filter is het beste in de buurt van de motor zodat bij onderhoud van de motor het aftappen en schoonmaken direct kan worden meegenomen. 

      STAP 8

      Bij montage van het brandstoffiler is het belangrijk om te kijken naar de pijl bovenop het filter. Deze geeft de juiste richting aan. De pijl moet van de brandstoftank naar de motor gaan. 

      Tips en tricks voor je boot

      Recente artikelen