Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters

      Wij helpen je goed uitgerust het water op!

      Neem gerust contact op met een van onze specialisten via 0418-514018!

      Reddingsvlot zeilboot

      Een reddingsvlot aan boord geeft een veilig gevoel. Net als reddingsvesten en reddingsboeien. Natuurlijk hoop je het nooit te hoeven gebruiken, maar in een noodsituatie wil je er wel zeker van zijn dat je jezelf en de opvarenden in veiligheid kun brengen.... Toon meer

      Merken

      Prijs

      -
      19 Producten

      Reddingsvlot zeilboot

      In Nederland zijn reddingsvlotten niet verplicht, in Frankrijk en andere landen rondom de Middellandse Zee wel. Een reddingsvlot kopen is een flinke investering, maar wel de moeite waard als je vaak de zee opgaat of een oversteek gaat maken naar een ander land. 


      Waar moet je op letten bij het kopen van een reddingsvlot?


      Wanneer je een reddingsvlot voor bijvoorbeeld je zeilboot koopt, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je er lang mee kunt doen. De levensduur hangt af van het merk en het onderhoud. Je moet een vlot in elk geval elke drie jaar laten keuren. Het keuren van een reddingsvlot is belangrijk om er zeker van te zijn dat hij werkt in geval van nood. Bovendien verlen je hiermee de levensduur van het vlot. Bij het kopen van een reddingsvlot moet je op de volgende dingen letten:  

      •   Met hoeveel personen zit je maximaal aan boord? Zorg ervoor dat in geval van nood, iedereen op het vlot past. Er bestaan reddingsvlotten van 4 tot 12 personen. Een 4 persoons reddingsvlot is dus niet voor elke boot geschikt.
      •   Container of tas? Een reddingsvlot is verkrijgbaar in een container of (vacuüm)tas. Een tas is makkelijker op te bergen, maar iets kwetsbaarder dan een container. Een tas berg je meestal in de bakskist op, een container bevestigt je aan de hekstoel met een reddingsvlothouder.  

      •   Waar berg je het vlot op? In geval van nood moet je snel toegang hebben tot het reddingsvlot. Dat wil zeggen dat je niet eerst de hele bakskist moet leeghalen voordat je bij het vlot bent. Bedenk dus goed waar je het vlot wilt ophangen of opbergen en hou daarbij rekening met de afmeting van het vlot.  

      •   Wel of geen ISO 9650-certificaat? ISO 9650 is de internationale norm waar een reddingsvlot aan moet voldoen. In Nederland is het niet verplicht om een ISO-vlot te hebben, maar in onder andere Frankrijk en Spanje wel. Mocht je ooit de oversteek maken naar deze landen, dan moet je dus kiezen voor een vlot met ISO 9650-certificering. Je kunt ook een reddingsvlot huren. Zeker wanneer je niet vaak of lang zeilt, is dit het overwegen waard. Maar ben je een fanatiek zeiler? Dan kun je beter kiezen voor de zekerheid, veiligheid en het gemak van een eigen vlot. 


      Reddingsvlot iso 9650 norm: hoe zit dat precies?

      In 2005 werd er een internationaal standaard in het leven geroepen waaraan een reddingsvlot moet voldoen: ISO 9650. Er zijn twee types: ISO 9650 type 1 is voor de fanatieke watersporter die ook bij zware omstandigheden de zee opgaat of de oceaan oversteekt. Deze reddingsvlotten zijn het meest compleet uitgerust. Type 2 is voor watersporters die op de binnenwateren varen en langs de kust, onder normale omstandigheden. Een vlot bestaat niet alleen uit een zelf-opblazende boot, maar biedt ook andere overlevingsmiddelen, zoals:  
      •   Waterdichte zaklantaarns  
      •   Handpomp  
      •   Reparatieset  
      •   Peddels  
      •   Medicijnen tegen zeeziekte  
      •   Vast voedsel en drinkwater  

      Onder andere de volgende merken verkopen ISO 9650 reddingsvlotten: Plastimo, Zodia, Seago en Allpa


      Reddingsvlotteen te koop bij Boottotaal

      Bij Boottotaal koopt je ISO 9650-vlotten online. We hebben een zorgvuldige selectie Allpa Coastal reddingsvlotten van 4 tot 8 personen. Heb je nog een vraag over dit product? Neem gerust contact met ons op.